Държавата отложи временно евтаназията на дребно-преживните животни в Ямболско, КЗК

...
Държавата отложи временно евтаназията на дребно-преживните животни в Ямболско, КЗК
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 юли

Държавата отсрочи краткотрайно евтаназията на дребно-преживните животни в Ямболско, Комисия за защита на конкуренцията забрани продажбата на " Инерком " и " Нова Броудкастинг груп ", а трусовете в " Обединени патриоти " не престават.

Тези и още акценти публицистичният екип на събра за Вас във вечерния информативен бюлетин, отдаден на най-важното от днешния 19 юли, четвъртък.
УПРАВЛЯВАЩИТЕ СИ ПРИЗНАХА, ЧЕ СА СПРЕЛИ ЕВТАНАЗИЯТА В ЯМБОЛСКО Пожарна охрана ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ
Две са стадата, в които има установена позитивна проба за чума по дребните преживни животни. Едното е в село Шарково, а другото в град Болярово. Евтанацията към този момент се отсрочва, само че на място продължава да се реализира стерилизация по специфични инструкции.
От БАБХ в това време оповестиха, че в Болярово е открита вторична болест. Огнището е вторично, тъй като е зародило в стадо, чийто притежател има роднинска връзка с фермер от село Крайново, където преди този момент беше намерено огнище, т.е. то е обвързвано с към този момент открит случай.
ПОРОЖАНОВ съдебна експертиза НАУЧИ КАК ДА съдебна експертиза ИЗРАЗЯВА ЯСНО КЪДЕ ИМА ЧУМА ЧАК КОГАТО БАБА ДОРА Гражданско отделение НАПАДНА (ВИДЕО)
При вуйна Дора няма установена позитивна проба - ето, споделям го. Има установена позитивна проба в самото село Шарково. Това стана ясно от думите на земеделския министър Румен Порожанов по време на извънредно напрегната среща с животновъди в град Болярово.
Министерство на вътрешните работи НЕ ПОДСИГУРИЛО РАЙОНА С ЧУМАТА, ЗАЩОТО ТРЯБВАЛО ДА съдебна експертиза МОЛИ НА Българска социалистическа партия
Какво да създадем - да изнесем на ръце народните представители (бел. ред. - на БСП), да снимате кръв ли? Така вътрешният министър Валентин Радев се оправда в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия (ВИДЕО) по въпроса с решението да бъде спряна " за малко " евтаназията на дребни преживни животни.

В две обособени свои решения, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани договорката за продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ на " Инерком България ", както и продажбата на " Нова Броудкастинг груп ".
СИДЕРОВ ПИТА СИМЕОНОВ: ЗАЩО ПОМАГАШ НА Движение за права и свободи ДА съдебна експертиза ВЪРНЕ ВЪВ ВЛАСТТА?
Това, което сподели вицепремиерът Валери Симеонов, не е правилно. " Атака " и ГЕРБ не работят за братя Домусчиеви или в полза на някои други братя. Това съобщи ръководителят на Парламентарната група на " Обединени патриоти " и водач на партия " Атака " Волен Сидеров в право на отговор в ефира на Българска национална телевизия.
Припомняме, че през вчерашния ден (18 юли) вицепремиерът Валери Симеонов загатна за координирана съгласно него акция на " Атака " и ГЕРБ във връзка с промени в Закона за приватизация и следприватизационен надзор, които целят да обслужат предприемача Кирил Домусчиев и концесията на Българския морски флот (БМФ).
РУМЕН РАДЕВ: ПРОТЕСТЪТ НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ ПРЕД Министерски съвет НЕ ОТГОВАРЯ НА НУЖДИТЕ НА СТОПАНИТЕ В СТРАНДЖА
Протестът на животновъдите от през вчерашния ден (18 юли) пред Министерския съвет не кореспондира въобще с потребностите на локалните стопани в региона на Странджа и с тяхното виждане по какъв начин да възстановят поминъка си. Това съобщи президентът Румен Радев. Държавният глава прикани институциите за сериозна и устойчива политика към пограничните региони.
ПАРЛАМЕНТЪТ ЕДИНОДУШНО ПОДКРЕПИ ПРОЕКТА ЗА НОВИТЕ ПАТРУЛНИ КОРАБИ
Проектът за пазаруване на патрулен транспортен съд за Военноморските сили бе подсилен единомислещо от всички политически сили в Народното събрание. От " Българска социалистическа партия за България " остават резервирани поради риск от корупционни схеми, само че също дадоха своята поддръжка. Решението беше взето с 135 гласа " за ", 9 " срещу " и 1 " въздържал се ".
И ТАЗИ ГОДИНА МОН ИЗДИРВА 31 000 ЛИПСВАЩИ УЧЕНИЦИ
Мащабната акция на институциите по включване в просветителната система на изчезналите възпитаници ще продължи и тази година с издирването на 31 хиляди деца и младежи.
ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА ОБВИНИ ПРЕЗИДЕНТА В ЛЪЖА
С изненада чух, че президентът разяснява една тематика, която мощно ме впечатли, защото цифрите, които той разяснява, бяха в действителност впечатляващи, а точно че по време на служебното държавно управление (бел. ред. - на Огнян Герджиков) са събрани просрочени вземания в размер на 1,6 милиарда лв., главно от енергетиката. Това е не мощно пресилено, това е неистина. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
По-рано през днешния ден (19 юли) Румен Радев направи изказване, като главно приказва по тематиката с чумата по овцете и козите в района на Странджа. Президентът обаче сподели и следното: " Служебното държавно управление събра просрочени вземания от доста години, изключително в областта на енергетиката. Това ме подухва на мисълта, че там преднамерено, от избрани компании не са търсени тези вземания ".
НАПРЕЖЕНИЕ МЕЖДУ ГЪРЦИЯ И РУСИЯ: АТИНА ОБВИНИ МОСКВА В ЛЪЖА
Гръцкото външно министерство упрекна Русия в пренебрежение на страната и недоумение на полезностите на гръцката политика след коментара на Мария Захарова във връзка изгонването на двама съветски дипломати от балканската страна.

ДОНАЛД ТРЪМП: ЧЕРНА ГОРА МОЖЕ ДА РАЗПАЛИ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА
Доналд Тръмп още веднъж си навлече отрицателни мнения, откакто назова хората, живеещи в Черна гора, нападателни. В изявление за Fox News той показа, че съгласно него балканската страна е способна да " разпали Трета международна война ".
Черна гора „ способства за мира и стабилността освен в Европа, само че и по света, като нашите военни се бият дружно с американците в Афганистан”, се споделя в изказване на държавното управление на Черна гора като отговор на изказванията на стопанина на Белия дом.
БРИТАНСКАТА ПОЛИЦИЯ Е РАЗКРИЛА КОЙ Е ОТРОВИЛ СЕМЕЙСТВО СКРИПАЛ
Британската полиция е идентифицирала лицата, отровили Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри, оповестява вестник The Sun, представен от БГНЕС. Според изданието в заговора за убийството на семейство Скрипал са взели участие няколко руснаци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР