Държавата още няма кристализирано виждане как ще се държи с

...
Държавата още няма кристализирано виждане как ще се държи с
Коментари Харесай

Михаил Миков: Държавата още няма виждане как да се държи с естествените монополи

Държавата още няма кристализирано виждане по какъв начин ще се държи с естествените монополи, повече страна или продължение на това схващане от преди 10-15 години, което докара нещата до тук - абдикиране на страната от стопанския живот - това сподели в студиото на " Денят стартира " Михаил Миков, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Много мощни фактори са и топлофикациите, и ВиК-дружествата, и електроразпределителните сдружения и въздействат на парламентарно ниво заради тази причина. Това би трябвало да се трансформира, безапелационен беше Михаил Миков. Според него би трябвало да се предложи парламентарно решение за държанието на страната при случаи като този с ЧЕЗ, само че то би трябвало да се употребява преди да стане самата договорка.
" Не знам, в случай че една влиятелна корпорация беше купила ЧЕЗ, дали щеше да бъде същото, тъй като за потребителите е все едно и също. Големият въпрос е по какъв начин страната може да въздейства върху цените на естествените монополи ", сподели Миков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР