Държавата определя още три специалности в образованието за защитени. Промените

...
Държавата определя още три специалности в образованието за защитени. Промените
Коментари Харесай

Определиха още три образователни специалности за защитени

Държавата дефинира още три специалности в образованието за предпазени. Промените ще важат за образователната 2022-2023 година. Професиите механик на железопътна техника, каменоделец и оператор в хранително-вкусовата индустрия са трите нови специалности, които страната прибавя в листата, заяви БНР.  

След актуализацията му предпазените специалности в образованието стават малко над 50. Те са в областта на машиностроенето, минното дело, архитектурата и строителството, превоза и приложните изкуства.  
Правителството утвърди още предпазени специалности и специалности
Списъците със предпазените специалности от специалности и специалностите от специалности, по които в бъдеще се чака да има дефицит от специали...
Прочети повече
Професиите механик на енергийни съоръжения и механик лесовъд също са измежду специалностите с предстоящ дефицит на пазара на труда.  

Близо 80 са специалностите, по които ще има недостиг на експерти в бъдеще, регистрира страната. Сред тях са машинни техници, електромонтьори, биотехнолози, служащи в стъкларското произвеждане, корабоводители, преводачи на жестов език и полиграфисти.

Още:

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР