Държавата обещава увеличение на заплатите и повече инвестиции в образованието

...
Държавата обещава увеличение на заплатите и повече инвестиции в образованието
Коментари Харесай

Държавата обещава по-големи заплати за догодина

Държавата дава обещание нарастване на заплатите и повече вложения в образованието за идната година. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на среща с бизнеса. Той изясни, че главните цели в Бюджет 2018 ще бъдат по-високи заплати и повече пари за обучение.

От думите на министър-председателя обаче се разбра и че в някои сфери може да има орязване на разноски. " Ние имаме неуместна обществена политика - плащаме за всичко и навсякъде”, съобщи министър председателят. Абсурдът обаче трябвало да спре, тъй като всеки в страната желал пари.

" Пари в хазната обаче има. 700 млн. лева са отделени за повишение на приходите в бюджетната сфера. Най-много ще отидат за образование”, разясни Борисов, представен от Нова телевизия. Допълнителните средства, съгласно думите му, щели да дойдат от битката с контрабандата. За две години сивият бранш се е свил от 34 до 7%. Трезорите на банките също били цялостни.

Бюджетът обаче още веднъж ще е непоколебим поради непредвидените разноски - главно в интервал на политическа рецесия. Пред бизнеса Борисов увери, че се стреми да поддържа оптимално положителни връзки с великите сили и съседите. Няма да има и спорове на Балканите, най-малко през времето на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР