Държавата няма вина за шоковото поскъпване на цената на индустриалния

...
Държавата няма вина за шоковото поскъпване на цената на индустриалния
Коментари Харесай

Петкова: Държавата няма вина за шоковите цени на енергийната борса

Държавата няма виновност за шоковото повишаване на цената на индустриалния ток. Причината не е неприятно ръководство на държавната енергетика. Това съобщи по време на Националния съвет за тристранно съдействие енергийният министър Теменужка Петкова.

По време на съвещанието синдикатите желаеха от страната да се изработят по-ясни механизми на работа на енергийната борса, с цел да не се позволяват такива скокове в цената на индустриалния ток, поради които предприятия бяха принудени да затворят през есента на предходната година. Председателят на комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев напомни, че от началото на тази година държавният регулатор от началото на годината има пълномощията да проверява случаи на търговски покупко-продажби на борсата. За тази цел на регулатора се отпуска спомагателен бюджет и ще се назначат проверяващи експерти.

Теменужка Петкова разгласи, че до края на идната тази година страната би трябвало да има приключен и утвърден от Европейската комисия проект за развиване на енергетиката до 2030 година с небосвод до 2050 година Стъпките деликатно се съгласуват с Брюксел. Следващите месеци Министерството на енергетиката ще пусне на уеб страницата си деен линк, на който ще се събират мнения и оферти от експертите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР