Държавата няма да допусне пътна блокада. Това обяви във Facebook

...
Държавата няма да допусне пътна блокада. Това обяви във Facebook
Коментари Харесай

Властта готова за нови преговори с превозвачите

Държавата няма да допусне пътна обсада. Това разгласи във Фейсбук министърът на превоза Николай Събев. В идващите дни се чака поредна среща с автобусните превозвачи и властта, съобщи за NOVA заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов.

Правителството и министър-председателят са подготвени да продължат разговора с превозвачите, макар изтеклите записи. „ Премиерът Петков не е затворил вратата си за превозвачите, напротив”, изясни зам.-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов.

Недоволството е обвързвано и с по-сериозния надзор върху дотациите в сектора, който страната към този момент постанова, написа в профила си във Фейсбук транспортният министър. Въпреки оповестената обсада за 18-и май, ръководещите няма да позволен спиране на транспортите. И приканиха за самообладание.

„ Аз чакам те да бъдат поканени още веднъж, само че се надявам този път да изпратят представители, които в действителност желаят да чуят какво има да им каже държавното управление, а не да постановат едностранно условие”, акцентира Иванов.

Спирането на вноса на съветски нефт ще сложи страната ни в „ неизгодна позиция “. Затова сме поискали пролонгация сподели ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. Той изрази вяра, че отговорът от Европейската комисия ще е позитивен.

„ За момента би трябвало да се фокусираме върху реалистичния сюжет, а той е да получим желаното от нас изключение”, добави той.

Темата за вероятно несъгласие върху пакета от евросанкции против Москва и газовата рецесия към момента не е стигнала до Народното събрание. Според Минчев обаче депутатите биха се обединили към националния интерес.

„ Когато се стигне до сходна значима полемика в залата, народните представители ще проявят нужния разсъдък и нужната отговорност. В случая с решението от тази седмица за военнотехническата помощ за Украйна, в последна сметка видяхме, че 200 депутати гласоподаваха за решението, което беше признато. Това демонстрира много необятен консенсус”, посочи още той, предава Нова тв.

Колко постоянна е обединението ще зависи от държанието на всеки един от сътрудниците счита още ръководителят на Народното събрание. „ Когато се появяват претенции вид „ или ще стане моето, или нищо” това няма по какъв начин да проработи”, е мнението му.

„ Ние имаме съдружно съглашение с останалите три партии. Ако нещо в него сме го разбрали и сме се подписали - обединението се опира на това нещо. Много бих желал останалите съдружни сътрудници да подхождат по същия метод. Ако нещо не им харесва, което е отвън съдружното съглашение, да не спекулират с „ ние ставаме и си тръгваме”, акцентира ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

В идващите седмици държавното управление ще търси и разнообразни разновидности за доставки на газ. Това ще бъде и задачата на премиерската аудиенция във Вашингтон идната седмица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР