Държавата ни може да има много кусури, но е факт,

...
Държавата ни може да има много кусури, но е факт,
Коментари Харесай

Колко струва 1GB интернет по света

Държавата ни може да има доста недостатъци, само че е реалност, че страната ни е на едно от водещите места по скорост на интернет.

Скорошна ранглиста на Visual Capitalist демонстрира, че България е и измежду страните, в които интернет е най-достъпен, като съгласно нея един гигабайт трафик у нас се търгува за към два $.

В същата група с България са страни като Швеция, Финландия, Хърватия, Словакия и Китай - това е групата на страните, в които един гигабайт се продава за под пет $.
 Снимка 493620

В " междинна категория " са Пуерто Рико, Швейцария, Мадагаскар, Съединени американски щати, Чехия и други, където гигабайтът идва за сред пет и 10 $.

Изненадващо или не, интернетът в прилежаща Гърция коства към 12 $ за гигабайт, до момента в който в друга наша съседка, Турция, цената е под $.

Толкова коства и в Канада, Куба и Кипър, сочат данните.
 Снимка 493618

Друг забавен факт е, че мобилният интернет е най-скъп в едни от най-бедните страни в света.

Петте най-високи суми за гигабайт трафик заплащат в Малави (27.41 долара), Бенин (27.22 долара), Чад (23.33 долара), Йемен (15.98 долара) и Ботсвана (13.87 долара).

В същото време в Индия гигабайтът коства единствено девет цента, в Израел - 11, а в Италия - 43 цента.
 Снимка 493621

Така разликата в цените на интернет сред Индия и Малави се равнява на към 30 000%.
 SpaceX, Starlink, Илон Мъск и какъв брой бърз е интернетът от спътниците
Колко бърз е интернетът на Starlink и Мъск

Тепърва мрежата ще бъде подсилена

Не е инцидентно, че трите най-скъпи мрежи са в Африка. От Visual Capitalist са открили, че повода за това е неналичието на конкуренция сред доставчиците, като в страните, където има най-малко три компании, доставящи интернет, цената нормално е под 10 $ за гигабайт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР