Държавата не влиза във футбола, държавата подкрепя футбола. А съдиите

...
Държавата не влиза във футбола, държавата подкрепя футбола. А съдиите
Коментари Харесай

Младен Маринов: Държавата не влиза във футбола, а го подкрепя

" Държавата не влиза във футбола, страната поддържа футбола. А съдиите са хората, които дават еднакъв старт на надпреварата. "

Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов след срещата си с футболните рефери в централата на БФС. Той сподели, че всичко е минало обикновено, и добави: " Целта беше да дадем убеденост на съдиите, че Министерство на вътрешните работи и държавното управление в лицето на премиера ги поддържат да свирят и да дават еднакъв късмет на всеки тим на терена ".

Маринов бе запитан кой телефонен номер е дал на съдиите, с цел да го търсят при проблеми.

" Да приемем, че телефонът е персонално моят. Създали сме организация, така че информацията да стига оптимално бързо и по-малко опосредствана ", отговори той и добави, че дали към този момент е бил издирван, откакто още след I кръг на шампионата " Витоша " (Бистрица) се оплака от съдийството, било конфиденциална информация към този момент.

" Аз лично и основният секретар (на МВР) по този начин ни е предходна службата, че сме били на много мачове и знам под какъв напън работят тези хора и по какъв начин за стотна от секундата би трябвало да взимат решения, които или няма да се харесат на едната страна от стадиона, или на другата. Така че е ясно под какъв напън работят и по тази причина беше срещата - да им дадем убеденост, че ние сме с тях и че когато си правят съзнателно работата, ние ще ги поддържаме - сподели още министърът. - Нашата цел е да получаваме информацията, да резервираме самоличността на този, който я е подал, и да си вършим работата. И естествено, е ясно, че който работи по разпоредбите, ще го поддържаме. "

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, който също бе на срещата, пък се опита да неглижира недоволството на  " Витоша " от съдийството в мача със " Славия " (2:3):  " В първия кръг, чисто футболно приказваме, би следвало да бъдем удовлетворени. Не може всичко да е съвършено, само че аз желая, в случай че има някаква рецензия, да бъде градивна. Срещата демонстрира, че БФС работи - имаше среща с премиера, това беше добър знак, а в този момент надграждаме ".

Лечков предложи сякаш на смешка и метод да не бъдат притискани съдиите: " Има елементарно. Аз предлагам да се скрият телефоните два дни преди мача и никой няма да ги тормози и да ги притиска. Защото се приказва единствено за прилепяне, мисля, че това не е съществено. Всички знаете доста добре по какъв начин се притиска, по какъв начин се заплашват и от кого. Вие (б.р. - репортерите) не сте ли били заплашвани или ваши сътрудници? Има си някакъв ред при такива обстановки, нали? Дай боже, да не се стига до такава степен. По същия метод в този момент се основава някакъв ред (за реферите), дано да оставим този ред да действа по съответния метод. Така мисля аз, че е редно ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР