Държавата не оценява смисъла на образованието, не оценява това, че

...
Държавата не оценява смисъла на образованието, не оценява това, че
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: Образованието е било приоритет последно при Симеон Велики

Държавата не прави оценка смисъла на образованието, не прави оценка това, че образованият човек икономисва доста пари от опазване на здравето, тъй като той добре знае да се грижи за здравето си, образованият човек понижава доста разноските за битка с престъпността, тъй като образованите хора по-рядко стават нарушителите. Това съобщи в студиото на ФАКТИ писателят и сценарист от "Шоуто на Слави " Иво Сиромахов, съгласно който има действителна заплаха българската книжовност да изчезне.

"Не виждам образованието да е приоритет. В България последно образованието е било приоритет по времето на Симеон Велики. Може би ненапълно и през Възраждането, някаква част след Освобождението са били образовани в чужбина. Имали сме министър-председатели като проф. Александър Цанков, като проф. Богдан Филов - блестящи учени, високобразовани и след 1944 година идват каскетите и всичко отпътува и в този момент до каква степен го докарахме, какви хора ни ръководят, които общо взето не могат едно изречение да напишат ", разяснява Сиромахов.

За вота на съмнение към държавното управление, който ще бъде гласуван в петък, той съобщи, че, в случай че друг, все някой петък, то ще падне.

Какво описа той за книгата "Ку-ку бенд: Ад и парадайс ", по какъв начин разяснява спряното предаване на Милен Цветков, митинга на майките на децата с увреждания и вота на съмнение към държавното управление, гледайте във видеото:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР