Държавата не е само ресторанти и театри. Трябва да разберем

...
Държавата не е само ресторанти и театри. Трябва да разберем
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Държавата не е само ресторанти и театри, трябва да опазим хората живи

Държавата не е единствено заведения за хранене и театри. Трябва да разберем и да осъзнаем, че има тежка болест и би трябвало да запазим хората живи - главно. Никаква изгода няма от забогатяващ ресторантьор мъртъв, в сравнение с жив - по-беден. Това сподели в БТВ „ Тази заран " ръководителят по просвета и медии в Народно събрание и някогашен министър на културата Вежди Рашидов. По думите му държавното управление ще отпусне 30 млн. повече за просвета. Рашидов показа, че съгласно него е неточност, че до момента Министерството на културата не е глобило протестиращите, които замерят с яйца здания - монументи на културата. По думите му отговорност е на настоящия министър Боил Банов да го направи.

Искам да видя какво улицата предлага като обръщение. А това, което предлага е яйца по монументи на културата. За страдание институциите от боязън не работят. До през днешния ден 100 пъти да съм глобил основателите, които хвърлят павета и яйца по монументи на културата, разяснява Рашидов.

Той още първата седмица се еманципира момчето. Обърна ми тил. Да е жив и здрав. По-скоро какво прави - това е по-важното. Аз го направих министър, а министър председателят го назначи, разяснява Рашидов по отношение на министъра на културата Боил Банов.

За премиера и събитията към него през последните месеци Рашидов разяснява, че „ има недъзи, само че и стотици положителни неща и в случай че това не го признаем, ние сме един песимист народ. Грешка е да вземем за пример, че може да излезе на министър-председателя запис от вкъщи му. Това е неприемливо за нито една страна. По думите на Рашидов е неприемливо да се проучва какво е приказвал Борисов зад вратите на дома си, защото това е негово право.

Относно обстановката с ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, някогашният министър на културата сподели, че тя и министър председателят „ са си дали прошка ". Разбраха се, че може да е монтаж. Тя му се сърди, известно време несъмнено й е било неприятно, Борисов я прегърна. Има грехове, има и прошки, разясни Вежди Рашидов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР