Държавата не е получавала дивидент от Параходство Български морски флот

...
Държавата не е получавала дивидент от Параходство Български морски флот
Коментари Харесай

Държавата не е получавала дивидент от БМФ от приватизирането му досега

Държавата не е получавала дял от Параходство " Български морски флот " от приватизирането му през 2008 година до момента, сподели през днешния ден министърът на превоза Росен Желязков от парламентарната естрада. В отговор на въпрос на депутата от левицата Румен Гечев той посочи, че на всички общи събрания на сдружението са предложили систематизиране на облагата, само че то не е одобрявано.

" Държавата има 30% от БМФ, а решенията на общото заседание се взимат с болшинство ", посочи Желязков. Той добави, че политиката на компанията е да реинвестира облагата.

Росен Желязков уточни, че страната е имала представител в управителния съвет на БМФ сред 2008 и 2016 година, само че от този момент няма подобен. " Чакам привикване на Общото заседание, с цел да слага този въпрос ", добави министърът.

Според Желязков сдружението се ръководи дейно. Като доказателство той уточни, че към 16 януари БМВ има 37 кораба, като междинната им възраст е 9 години. През предходната година били купени 6 нови плавателни съда за 170 млн. лв..

Параходство " Български морски флот " беше приватизирано през 2008 година, като 70% от БМФ станаха благосъстоятелност на " Кей Джи маритайм шипинг " на " Адванс пропъртис " - холдинга, сплотяващ огромна част от бизнеса на братята Кирил и Георги Домусчиеви, за 440.1 млн. лева

В началото на ноември от Агенцията за приватизация оповестиха, че приватизиралото БМФ сдружение би трябвало да заплати 52 млн. лева наказателна клауза по контракта. Причината е несъблюдение на условията за тонаж и плавателен състав, посочени в него.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР