Държавата не е подготвена да си свърши работата. Това заяви

...
Държавата не е подготвена да си свърши работата. Това заяви
Коментари Харесай

Пеканов за инцидента на АМ Струма“: Държавата не може да си свърши работата

Държавата не е готова да си свърши работата. Това съобщи вицепремиер Атанас Пеканов пред Българска национална телевизия за тежката злополука на Автомагистрала " Струма ", при която

Той изясни, че би трябвало да се мисли по какъв начин плановете да бъдат оправдано ефикасни и да се мисли по какъв начин да бъдат положителни за пътната сигурност, в това число и на автомагистралата. Кохезионната политика би трябвало да прави своите цели и да оказва помощ на по-бедните райони, уточни Пеканов.

По думите му задачата не е да се подкрепят с кохезионна политика развитите райони, а да оказва помощ на тези, които няма да се развиват добре, в случай че не бъдат подкрепени. В Националния проект за възобновяване и развиване са заложени такива детайли в областта на опазването на здравето , с цел да може да има постоянен достъп до опазването на здравето в страната. Това е нещо, което чух от всички парламентарно показани партии в миналия парламент, изясни Пеканов.
 До 15 октомври България ще внесе Плана за възобновяване
До 15 октомври България ще внесе Плана за възобновяване

Преговаряме с Европейска комисия за удължение периода на въглищните ни централи

Все още текат механически договаряния за Плана, само че това, което би трябвало да се види е по какъв начин ще се развие политическата конюнктура у нас. Трябва да стартираме да се готвим за осъществяването на Плана, посочи Пеканов и призна, че неговото осъществяване ще бъде доста мъчно.

" Няма да е елементарно и в случай че желаеме да получаваме парите, би трябвало да се концентрираме върху резултатите. Сега би трябвало да се подготвим за законодателните промени и промените, които Народното събрание би трябвало да одобри ", безапелационен бе вицепремиерът.

За Зелената договорка, Пеканов разясни, че я поддържа, може да бъде опция единствено, в случай че можем да се възползваме от нея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР