Държавата не е играчка за политици. Тя е хлябът, здравето,

...
Държавата не е играчка за политици. Тя е хлябът, здравето,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Държавата не е играчка за политици

Държавата не е играчка за политици. Тя е хлябът, здравето, образованието на хората. Нужна е отговорност и работа всеки ден. Това сподели за списание L`Europeo някогашният министър-председател и водач на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов. Интервюто е направено в деня за размисъл, 3 април 2021 година
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3089841264577256
" Ние нямаме като история жив воин. Ние на най-славните ни царе не знаем къде са гробовете - Симеон, Иван Асен Втори. Да си министър председател е като една специалност и свикваш с нея, видяно действително във всичките ми битноси, аз най-вече съм работил министър председател - 5-6 години съм бил пожарникар, 5-6 - кмет, 5-6 - основен секретар и над 10 министър председател. И това е казуса сега - и това е поминък като всички останали. Светът сега е ужасно персонален. Всички знаят президента Путин, всички знаят Си Дзинпин, от доста години са, всички знаят Меркел, всички знаят доста от тези водачи, които с десетилетия ръководят. И според от взаимоотношенията им можеш да свършиш или да не свършиш работа. А, когато си по-малка страна, би трябвало доста гъвкава дипломация. Мисля, че в това отношение, фактически ще пристигна време, когато ще вършат хората история, ще пишат история, ще отчетат доста работи. На последно място е строителството. Може би единствено при цар Борис Първи толкоз доста е направено за Църквата. Справянето с най-тежката финансова икономическа рецесия, по този начин наречената гръцка рецесия, освен се оправих, само че и изведох страната на водещо място (второ след Естония) по БВП в Европа. Миграционната рецесия и незаконната миграция е нещо доста рисково. И виждате какво се случи - единствено в България ние се справихме с незаконната миграция, само че се справихме с дипломация ", изясни Борисов.

" Българите в голямата си част не усетиха, че има пандемия - Франция военно състояние, в Брюксел видяхте какво направиха с стачкуващите, в Париж, в Берлин, ние тук толкоз майсторски организирахме битката с пандемията и преодолявахме рецесията, че психическото здраве на хората се резервира. И все пак никой не е удовлетворен, само че като седнат и четат, че в Гърция е затворено всичко, в България стоят двамата и си пият бирата в градината на ресторанта. Четат, пиейки в Бургас бира, кола, вода или кафе на крайбрежната улица, че във Франция това е неразрешено. В същото време става тъкмо като за свободата на словото. Седат в праймтайма на най-гледаната телевизия и споделят " На мен желаят да ми запушат устата ". Кой приказва от най-гледаната телевизия, по какъв начин ще си там, обаче тъй като това е мантра. На другата заран гледаш в другата телевизия, на третата - в третата, на всички места гледаш, че имаме проблеми със свободата на словото. Аз от две години не съм бил в нито една и не желая и да вървя, заради тази причина. Дал съм на опозицията цялата опция колкото желаят, толкоз да се изявяват. Това е най-големият плюс - колкото повече се изявяват, толкоз повече хората им виждат акъла ", разяснява водачът на ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР