Държавата не беше на мястото си по време на овладяването

...
Държавата не беше на мястото си по време на овладяването
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Държавата не беше на мястото си по проблема с животинската чума


Държавата не беше на мястото си по време на преодоляването на рецесията с чумата по животните в странджанските села. Това съобщи във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите й, от тук нататък дейностите на управляващите в региона би трябвало да продължат при цялостна бистрота, защото досега хората не са били достъчно осведомени за какво животните им се избиват.

Илияна Йотова, вицепрезидент: При такива рецесии беше значимо да се свика даже изключително съвещание на Народното събрание, да се изслушат министрите, да се изслушат управлението на БАБХ или най-малко отрасловата комисия. Защото хората, когато видят уговорката, обществения ангажимент на страната, когато видят, че някой живее и мисли за решаването на техните проблеми, ще бъдат доста по-спокойни. За мен страната не беше на мястото си!

Междувременно, на петия ден от акцията по умъртвяването на животните в Шарково ситуацията в селото е спокойна. Днес там няма ветеринари и полицейски екипи.

Пред станалата известна плантация на баба Дора към момента има хора от Шарково и прилежащите села, с цел да пазят козите й. Фермери се провеждат и за присъединяване в митинг в София в сряда.

Жителите на Шарково са обезпокоени за качеството на водата, тъй като умъртвените животни са заровени над селото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР