Държавата не беше на мястото си по време на овладяването

...
Държавата не беше на мястото си по време на овладяването
Коментари Харесай

Държавата не беше на мястото си по проблема с чумата, смята вицепрезидентът

Държавата не беше на мястото си по време на преодоляването на рецесията с чумата по животните в странджанските села. Това съобщи във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова, представена от Българска национална телевизия.
 Комисия на Европейска комисия идва през днешния ден, с цел да ревизира случая с чумата  Борисов реагира на чумата по животните и тъгата на хората: Министерство на вътрешните работи и ДАНС в действен щаб
По думите й, от тук нататък дейностите на управляващите в региона би трябвало да продължат при цялостна бистрота, защото досега хората не са били достъчно осведомени за какво животните им се избиват.

При такива рецесии беше значимо да се свика даже изключително съвещание на Народното събрание, да се изслушат министрите, да се изслушат управлението на БАБХ или най-малко отрасловата комисия. Защото хората, когато видят уговорката, обществения ангажимент на страната, когато видят, че някой живее и мисли за решаването на техните проблеми, ще бъдат доста по-спокойни. За мен страната не беше на мястото си, разяснява Йотова.

Междувременно, на петия ден от акцията по умъртвяването на животните в Шарково ситуацията в селото е спокойна. Днес там няма ветеринари и полицейски екипи.

Пред станалата известна плантация на баба Дора към момента има хора от Шарково и прилежащите села, с цел да пазят козите й. Фермери се провеждат и за присъединяване в митинг в София в сряда.

Жителите на Шарково са обезпокоени за качеството на водата, тъй като умъртвените животни са заровени над селото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР