Държавата може да си върне 200 млн. лева от Булгартабак

...
Държавата може да си върне 200 млн. лева от Булгартабак
Коментари Харесай

Христо Иванов към главния прокурор: Проверявате ли сделката за Булгартабак и Пеевски?

Държавата може да си върне 200 млн. лв. от " Булгартабак " поради неизпълнени условия по приватизационния контракт. Това твърди водачът на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов.
По думите му, според приватизационния контракт към момента има задължения, които би трябвало да бъдат изпълнени и за които да се търси сметка - до 2021 година.
 Двама души с присъди за изнудване на Доган и Пеевски Двама души с присъди за изнудване на Доган и Пеевски
Дело против румънец и българин, разследвани за изнудване на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата на партията Делян Пеевски...
В персоналния си профил във Фейсбук Иванов направи съвсем 30-минутен репортаж, който стартира с идването му при хранилища на " Булгартабак ", които се охраняват от... компания " Ипон " т.е. охранителната компания, основана от премиера Бойко Борисов. Самият Иванов споделя следното:
" Булгартабак е могъл да бъде приватизиран от British American Tobacco (BАТ) за 500 млн. лева - дано да съкратим цялата корпоративна комплицирана завеса, зад която той се крие по наше мнение - за 200 млн. лева След това Пеевски осъществя от активността на " Булгартабак " дивиденти и също така. И също така ".
" На доктрина в тази история имаме приватизация, която е трябвало да резервира, да развие промишлеността. На процедура имаме съсипия. На доктрина българската страна е могла да вземе 500 млн. от в действителност сериозен вложител, който се занимава с това нещо, могъл е да развива тук произвеждане, тук да заплаща заплати и налози. На процедура имаме куха конструкция. На доктрина българската страна се е отказала от част от цената в името на това да поддържа работни места и да извършва обществени задължения. На доктрина Движение за права и свободи се е грижила за своите гласоподаватели и за българските тютюнопроизводители, на процедура тя се е погрижила за един човек и това е Пеевски ", изброи Иванов.
" Булгартабак " е образец на приватизацията в България и по какъв начин не трябваше да бъде правена, акцентира Иванов и добави: Много ни е забавно дали господин Гешев е присъединил договорката в предмета на своите инспекции. Иванов е сигурен и, че има наливане на държавни пари към приватизатора на " Булгартабак ".
 Аферата КТБ: Искал ли е Цветан Василев да съди Пеевски за невърнати пари? (ВИДЕО) Аферата " КТБ ": Искал ли е Цветан Василев да съди Пеевски за невърнати пари? (ВИДЕО)
Премълчаното с етикет " Делян Пеевски " по отношение на КТБ - това е главният акцент във втория материал от поредицата на неправителствената орг...
Бившият правосъден министър даде обещание, че ще подаде сигнали както до прокуратурата, по този начин и до Агенция за държавна финансова ревизия (АДФИ) с искане за инспекции - документални, само че и на място, които да открият по какъв начин се извършва договорът за приватизация.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР