Държавата може да се меси, когато става дума за социалните

...
Държавата може да се меси, когато става дума за социалните
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Държавата не трябва да се меси във вътрешната структура на БФС

Държавата може да се меси, когато става дума за обществените измерения на футбола, за законовите измерения на това, което се случва във футбола. Не мисля, че ѝ е място да се меси в самата вътрешна конструкция на БФС. Това разяснява пред БНР политологът Страхил Делийски.

Според него страната би трябвало да се занимава с всеки един проблем, който е от нейната подготвеност, без значение в коя сфера той се появява. "Защо това става кампанийно, показно - това е напълно различен въпрос ", посочи той.

По думите на политолога това, че управлението на БФС се съобрази с настояването на министър-председателя за оставка на Борислав Михайлов, евентуално е по силата на неинституционализирани връзки сред Боби Михайлов и премиера Бойко Борисов.

Страхил Делийски разяснява, че наличието на "неонацистки структури " на футболните терени не става без протекцията и на съответните притежатели на тимовете, и на най-високо политическо равнище.

"Бих оневинил тези момчета, те са артикул на доста неща - на икономическата конюнктура, на една културна война сред либерализма и левицата, на нормализирането на този вид език, присъщ - ксенофобски и расистки, неговото детабуизиране в общественото пространство, на политическата технология. Ние всички, като общество, сме отговорни, че допуснахме това да се случи по една или друга причина ", съобщи Делийски.

По мотив на непристоен жест от телевизионния екран, показан от вицепремиера Красимир Каракачанов, политологът съобщи, че е трагично, когато сходен вид просвета се трансформира в мейнстрийм и това е знак, че нещо в обществото не е наред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР