Държавата може да изгради голяма индустриална зона на терена на

...
Държавата може да изгради голяма индустриална зона на терена на
Коментари Харесай

Летището в Стара Загора може да стане индустриална зона? 

" Държавата може да построи огромна индустриална зона на терена на Летище Стара Загора, да притегли стратегически вложител. Аз съм оптимист, само че решението би трябвало да бъде на локалното общество. " Това съобщи през днешния ден на среща на бизнеса от старозагорския район с представители на институциите министърът на стопанската система Емил Караниколов. Той посочи, че в страната има два града с огромни и атрактивни терени - Стара Загора и Бургас. Летището в Стара Загора няма лиценз от 2007 година, досега не е проявен и инвеститорски интерес към него, а директен съперник на възможната му активност ще бъде и летище Пловдив, напомни още Караниколов. 
Според икономическия министър, в случай че " старозагорци желаят да го запазят, ще работим в тази посока, само че това ще е доста дълъг развой,  ще бъдат нужни сред 35 и 70 милиона лв. първични вложения. Ако обаче се построи огромна индустриална зона на терен от към 2200 декара, ще търсим стратегически вложител, който с изключение на положително заплащане ще предложи и съпътстващо произвеждане “. 
Според кмета на община Стара Загора Живко Тодоров неслучайно Индустриална зона " Загоре " е построена със смесено присъединяване на страна и община. 
" Зоната е построена на към 150 декара и е съвсем подготвена. Регионът има потребност от добре платени работни места, които да задържат младежите, а бизнесът да влага в района ", изясни той. Тя е от нов вид и Тодоров е сигурен, че ще даде позитивни резултати.
" Област Стара Загора ще бъде наранена от Зелената договорка и ние би трябвало да се оправим с това ", разяснява по време на на срещата с бизнеса още министър Емил Караниколов. 
Като най-важната задача пред района пък дефинира трансформацията от въглищна енергетика към различен вид стопанска система Живко Тодоров. Според него в този момент е моментът за деяние и беше безапелационен, че " в случай че в този момент не вземем ограничения, ние ще натрупаме единствено негативи. Регионът има потребност от добре платени работни места, с цел да задържаме младежите тук, а бизнесът пък има потребност от предпоставки за развиване. “ 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР