Държавата може да бъде съдена, че не е предприела всички

...
Държавата може да бъде съдена, че не е предприела всички
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Борисов може да поиска имунитет, за да не го разследват за шкафчето

Държавата може да бъде съдена, че не е подхванала всички ограничения за опазване на живота. Тези хора бяха подложени на нечовешко и унизително отнасяне. Това сподели по бТВ юрист Михаил Екимджиев за нещастието, при която починаха двама пациенти, оставени пред входа на пловдивската болница.
Обезпокоително е, че след 24 часа, се оказа, че има няколко души, които са осъдени. Обичайно дисциплинарните инспекции траят седмици. Това ме кара да мисля, че работи механизъм, при който отговорността се трансферира от горната страна надолу, до момента в който се стигне до водача на колата за спешна помощ. Не се търсят организационните и координационни проблеми, които зависят от Щаба.

Би следвало да дава отговор и страната. Чл. 61 от закона за здравето, тъй като можеше всеки да бъде вкаран наложително в болница. Заради незнанието на юридическите екипи на ГЕРБ, те взеха решение, че променяйки този текст, ще освободят страната и лечебните заведения от отговорността за настаняване болен за лекуване. Това няма да се случи, тъй като има и други закони.

Премиерът би могъл да изиска имунитет за кюлчетата злато и пачките с евро, с цел да не бъде проверяван и разследван. Когато производители на ваксина са принудени да пуснат в приложимост една ваксина, която не е предходна всички равнища на тестване, логиката е производителите да се освободят от отговорност за сметка на страните. Тяхната отговорност ще се поеме от страните.

Дълбоко съм респектиран от обстоятелството, ч г- н Джамбазки е учил 10 години право, с цел да избегне казармата. Неизбежна защита има, когато държавните органи не могат да се намесят и да го защитят. В случая ние видяхме компактен кордон служители на реда на входа на постройката на Вътрешна македонска революционна организация. Категорично не може да се приказва за неизбежна защита. Това доста припомня на безчинство с необикновен цинизъм и смелост.

Защо прокуратурата не ревизира какъв е произходът и предназначението на тези бомби в централата на Вътрешна македонска революционна организация?! Те доста ми припомнят на бомбите, хвърляни против служителите на реда по време на митингите. Не е загадка за връзки на партийни централи и футболни агитки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР