Държавата изпуска контрола със заразените с COVID-19. Тази позиция изрази

...
Държавата изпуска контрола със заразените с COVID-19. Тази позиция изрази
Коментари Харесай

Млад лекар от ВМА се разболя от К-19 и шокира с твърдения ВИДЕО

Държавата изпуска контрола със инфектираните с COVID-19. Тази позиция изрази млад доктор, болен от ковид. И съпостави България със Сомалия по равнище на надзор на разпространяването на инфекцията.

Д-р Габриел Димитров е специализант по неврология във ВМА.



Преди две седмици се оказва, че пробата му за ковид е позитивен. А признаците - липса на подушване, болки в мускулите, хрема, лека кашлица, ниска температура. И се изолира за две седмици.

Период, през който съгласно него здравните управляващи не упражняват надзор.

"Болните от COVID-19 не са мониторирани, не се знае къде са, не знаем какво вършат, да бях отишъл не дискотека - никой нямаше да ми каже нищо, никой не ми се обади през тези 14 дни ", сподели доктор Габриел Димитров.



По думите му у нас липсва мониторинг върху болните от Ковид-19.

"От РЗИ ни дадоха обещание да създадат на 14 ден тест, само че те имали разпореждане, съгласно което хората, които се лекуват в домашни условия, не могат да получават безвъзмезден PCR тест ", добави той и си задава въпроса какъв брой от инфектираните биха се тествали непринудено, което е съпроводено с разноски.

"В момента РЗИ очевидно изнемогва с хора, които да ревизират болните, апелът ми е да се дават повече пари за тези хора, да се назначават, тъй като не могат да наблюдават всички заболели ", безапелационен е доктор Димитров.


Източник: bgonair.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР