Държавата иска от големите търговски вериги да продават хляба без

...
Държавата иска от големите търговски вериги да продават хляба без
Коментари Харесай

Колко може да поскъпне хлябът?

Държавата желае от огромните търговски вериги да продават хляба без облага, с цел да не се покачва цената му.

Председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева съобщи за Нова тв, че комерсиалните вериги имат право до покачат цената на продукта, без да питат доставчиците. По нейни думи цената е почнала да се повишава още през юли, като нарастването е с 0,80 лева

" Хлябът е претрупан с едно обществено очакване. Цената му не може да се разяснява по този метод ", съобщи Кукушева.

Според нея министърът на земеделието Румен Порожанов се осланя на корекция в Закона за храните, направена преди три години, която касае връзките с комерсиалните вериги. Тя беше безапелационна, че пазарът не се нуждае от регулация. Цената на хляба е обвързвана с тази на главната суровина, енергоизточниците, цената на газта, както и цената на човешкия труд.

" За мен присъединяване на страната по тематиката беше изненадващо. Това демонстрира в каква тенденция мисли държавното управление. Според мен тази тенденция не е най-хубавата ", съобщи от своя страна Калоян Стайков от Института за пазарна стопанска система.

По негови думи цените се усилват, само че това не би се усещало толкоз доста, в случай че и приходите порастват. Ролята на страната е да сътвори нужните условия, с цел да има бизнес, който да наема хора, добави Стайков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР