„Държавата има отговорност към всеки човек и бизнес, трябва да

...
„Държавата има отговорност към всеки човек и бизнес, трябва да
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Държавата има отговорност към всеки човек и бизнес

„ Държавата има отговорност към всеки човек и бизнес, би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да може българинът да остане на работа”, сподели в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов.

„ Трябва да излезем по-силни от тази тежка обстановка. За нашата стопанска система според от интервала, в който се простира тази тежка обстановка, ситуацията ще става по-тежко. Такава форма на рецесия в новата история на човечеството не се познава. Всичко става за месеци. Преди ковид имаше сигнали за закъснение на стопанската система, само че тази рецесия се случи доста преди предстоящото. Освен икономическа рецесия, ще пристигна и обществена, поради многото освободени хора”, предвижда министърът.

„ Приехме краткосрочни ограничения, ще има и безплатни средства, само че те идват от оперативни стратегии. Европейската комисия даде облекчения във връзка с използването на средства от оперативните стратегии. Но без глоба на Европейската комисия, българската страна не може да даде безплатни средства. Едно от нещата, които сме поискали от Европейската комисия е, да ни даде опция за процедура с ваучери. Дават се пари без лихви и без да са на заем за физически лица, микро и дребни предприятия и те са до 50 хиляди лева Те ще се дават безплатно, само че ще са еднократни до края на изключителното положение”, осведоми Караниколов.

„ В последните няколко години българската стопанска система вървеше доста добре и вдигаше заплатите. Това е най-ценният запас, служащият. Държавата ще даде своя дан. Но бизнесът също би трябвало да помогне на цялото население. Ще намерим компромиса дали да е 60 на 40 или 70 на 30, само че всички би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да може българинът да остане на работа. Трябва да гледаме и за огромните предприятия. Приемаме разнообразни ограничения за другите субекти”, сподели още Емил Караниколов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР