Държавата има намерение да издигне като ключов приоритет няколко нови

...
Държавата има намерение да издигне като ключов приоритет няколко нови
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ще изградим индустриални зони с държавни пари

Държавата има желание да издигне като основен приоритет няколко нови индустриални зони, които да бъдат обект на държавна поддръжка. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев пред публицисти на уводен конгрес за общински мандат 2019 - 2023.

 
 Томислав Дончев БГНЕС

" До седмица ще бъде пуснат за публично разискване подготвен закон. Аз не настоявам, че всички индустриални зони би трябвало да се финансират с държавни пари. Това е неправилно. Ние би трябвало да запазим целия набор от вероятни решения – частни зони, общински, както и напълно държавни. Трябва да бъдем извънредно внимателни формирайки тласъци в тази посока ", изясни той.
Вицепремиерът уточни, че ще се акцентира и на нововъведенията като през 2020 година ще стартира построяването на 14 обекта, част от инфраструктурата. Дончев сподели, че други значими тематики са образованието, икономическият растеж и битката с демографския срив.

Фокус през идващите години ще бъдат нововъведенията, добави Дончев. Догодина ще бъдат създавани районни центрове , което е вид иновационна инфраструктура. Според него по тази тематика не трябва да се мисли единствено на локално равнище.-->
 
 Томислав Дончев БГНЕС

Той разяснява и днешното държавно решение, с което беше даден мандат на " Авиоотряд 28 " да стартира договаряния за подписване на контракт за доставка на нов държавен аероплан, откакто преди месец навигационната система на настоящия отхвърли изцяло при опита за кацането му на летище София.

" Даден е мандат да направи изследване за видове, характерности и цени. По-скоро ще бъде дребен аероплан ", посочи Томислав Дончев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР