Държавата има готовност, като дори са оформени документите за това,

...
Държавата има готовност, като дори са оформени документите за това,
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Държавата готова със забрана за излизане. И със система за следене


Държавата има подготвеност, като даже са завършени документите за това, да вкара тотална възбрана за излизане от домовете. Както и цялостна "карантина " за най-уязвимите групи - възрастните хора и хората с хронични болести. Готова е също по този начин с мобилно приложение, в което на всеки, на който му се постанова да отиде до магазин или аптека - да записва, че го е направил.

Това разгласи пред Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ако обстановката го допуска, щабът може да предложи на държавното управление да вкара и по-тежки ограничения: тотално карантиниране на рисковите групи - възрастни хора, хора с хронични болести, или стягане още повече на режима на излизане от къщи ", уточни Дончев.

На появилите се информации, че в случай че се стигне до възбрана да излизаме, ще можем да вършим това единствено с известяван с есемес, Дончев уточни:

"Може въобще да не е с есемеси, тъй като ние от десетина дни създаваме електронна система, която към този момент се употребява от полицията и от чиновниците на РЗИ и която разрешава автоматизиране на процесите във връзка с свързване, търсене на карантинирани и така нататък "

И добави, че въпросната система ще бъде показана този четвъртък. Ще работи като приложение за мобилен телефон.

"В рамките на тази седмица ще представим система, налична за жителите, които, в случай че са имали признаци, могат да ревизират дали са били рисково в контакт с контактно лице или инфектиран. Та би могло там да се пуска информация - във въпросната система, а не да е есемес. Посочваш причина за излизането, като задачата е да са лимитирани аргументите - посещаване на магазин, аптека, работа ", уточни още вицепремиерът.

След което отново съобщи: "Мерките са вероятни, планувани, има го документа, само че не са предложени сега (от щаба).

"Надявам се да не се стига до по-тежки ограничения, само че в случай че се наложи, няма да се поколебаем да ги вземем ", безапелационен бе Дончев.

И съобщи: "Надявам се при започване на лятото тази рецесия да е зад тила ни. "/clubz.bg

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР