Държавата и бизнесът трябва да инвестират във високи технологии и

...
Държавата и бизнесът трябва да инвестират във високи технологии и
Коментари Харесай

Не можем да развиваме икономика, базирана на ниска цена на труда, смята Дончев

Държавата и бизнесът би трябвало да влагат във високи технологии и роботизация, с цел да се увеличи добавената стойност на продукцията и стопанската система ни да не бъде основана евтино на труда. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на откриването на 74-тото издание на Международния механически панаир в Пловдив в неделя.

Дончев акцентира, че за последните 10 години бизнесът е съумял да извърви дълъг път и да се ориентира към повече произвеждане и повече експорт, с което да се конкурира сполучливо на европейския пазар. По думите му страната би трябвало да насочи напъните си в облекчение на изискванията и процедурите за бизнесмените и да влага в добра администрация и качествено обучение.

Тази година в Международния механически панаир вземат участие над 550 компании от 35 страни от Европа, Азия и Северна Америка. Най-силно показани са Германия, Италия, Индия, Румъния и Турция. Специален акцент е подложен с огромна експозиция на Индия. В рамките на ревюто ще бъдат показани над 40 компании от страната с една от най-бързо разрастващите се стопански системи в света и ще се организира конгрес за активизиране на деловите контакти сред Индия и България.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР