Държавата готви нови мерки за безопасност при возенето в асансьор.

...
Държавата готви нови мерки за безопасност при возенето в асансьор.
Коментари Харесай

По-строги правила за асансьора

Държавата готви нови ограничения за сигурност при возенето в асансьор. Държавната организация за метрологичен и механически контрол, която следи за техническата поддръжка и употреба, ще акцентира и на обучителни акции за потреблението им. Според зам.-председателя на Агенцията Кирил Войнов хората нямат знания по какъв начин да се возят, а образованието би трябвало да стартира от най-ранна детска възраст, съобщи БГНЕС.

Нужно е допустимо най-бързо да проработи електронен указател на асансьорите, тъй като без него се основават условия за рекет, разяснява инж. Валентин Маринков от българската асансьорна асоциация.

В близко време следва да бъде пусната осведомителна система за положението на асансьорите, оповестиха от Министерството на стопанската система. Към момента не може да се каже броят на рисковите асансьори в страната и по какъв начин се поддържат.

Възрастен мъж почина след случай с асансьор в Кърджали преди месец. 72-годишният пенсионер опитал самичък да се измъкне от заседналия асансьор, откакто техникът отсрочил визитата си. Преди да полети в шахтата, 72-годишният мъж взима асансьора от шестия етаж, само че сред четвъртия и петия засяда в него. 40-годишният асансьор нямал спешен паник бутон, а мъжът нямал телефон.

През септември 10-годишно дете умря в Кюстендил при безразсъден случай, притиснато от велосипеда си в асансьор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР