Държавата е защитила обществения интерес в делото за ремонта на

...
Държавата е защитила обществения интерес в делото за ремонта на
Коментари Харесай

Банов защитил обществения интерес, спестявайки такси по делото за Ларгото

Държавата е защитила публичния интерес в делото за ремонта на Ларгото. Развитието по делото не може да бъде мотив за оставка . В това продължава да бъде безапелационен министърът на културата Боил Банов.

Той се обоснова с това, че третата инстанция на делото преглежда единствено официално процедурите, а не делото всъщност . По този метод неотиването на трета инстанция е единствено икономисване на таксите , които би трябвало да се заплатят.

Държавният интерес е предпазен, а това че губим делата е въпрос на преценка на съда , изясни Банов в студиото на Нова телевизия.

Министърът уточни, че свиканият дисциплинарен съвет изрично е открил преднамерено и злонамерено държание от страна на чиновник на отдел Правен в министерството, по тази причина е и дадена цялата документи по случая на прокуратурата .

На въпрос дали може след този случай да разчита на екипа си, Боил Банов се впусна в разсъждения за фамилията и възпитанието на децата и за това по какъв начин не постоянно родителите съумяват да възпитат децата си в моралните правила. " Гнили ябълки има във всяко едно семейство. Моята работа е да ги изведа от министерството и да не вредят на българската просвета ", изясни Банов, визирайки очевидно отстранената служителка поради изгубеното дело за неустойки против компанията, ремонтирала Ларгото.

Боил Банов съобщи, че е привикнал с нападките и към този момент не се хаби нервите . Според него офанзивата идва от едно и също място и с един и същи източник .

Моят екип е доста сериозен и първокласен. Работата ни през последните 2 години го потвърждава, отсече Боил Банов.

Припомняме, Българска социалистическа партия още веднъж изиска оставката на министъра на културата Боил Банов, откакто стана ясно решението на Върховния касационен съд, съгласно което Министерството на културата не може да изиска наказателна клауза от изпълнителите на ремонта на столичното Ларго. Финалът на абсурда по аферата " Ало, Банов съм " е, че страната освен няма да получи обезщетение за ремонтните действия, само че дължи и 73 000 лева разходи по делото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР