Държавата е закупила 1 милион предпазни маски, които в момента

...
Държавата е закупила 1 милион предпазни маски, които в момента
Коментари Харесай

Милион маски пътуват от Китай за България. Вижте за кого са!

 Държавата е закупила 1 милион защитни маски, които сега пътуват от Китай за България. Това съобщи преди минути и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Продуктите са с висока отбрана и документ. Те ще бъдат раздадени посредством районните звена на Министерството на труда и обществената политика. Те ще бъдат раздадени с приоритет на хората на първа линия - чиновниците на РЗИ, Министерство на вътрешните работи, незабавната помощ. Ще бъдат раздадени и на обществено слабите и тези, които нямат опция да си закупят.

Това беше оповестено, защото мярката със заповед на Ананиев за за дължителното носене на маски на публични места отпадна. " Всички ограничения са ориентирани единствено и само към отбрана на българските жители и срещу разпространяването на ковид. Отменяме я защото няма цялостно обществено съгласие “, разяснява министърът. Той добави, че потреблението на маските дава опция за отдалечаване от тези тежки ограничения, които значително ще лимитират гражданските права на българското население.

" В нашето общество се води дебата " кой би трябвало да носи маски “. Едни споделят, че мярката е безсмислена, други – че би трябвало да се носи от болни, з
Около 10 компании са пренасочили своето произвеждане в защитно облекло и защитни маски. Ще се създават хиляди на месец. След няколко седмици българското произвеждане ще бъде преобладаващо на територията на България и няма да сме подвластни от други страни.

Няма по какъв начин да се контролират цените, защото пазарът дефинира цената. Най-вероятно ще има опити за нечиста сделка. Когато има прекупвачи, цената се усилва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР