Държавата е на всички хора. Въпросът е дали българските данъкоплатци

...
Държавата е на всички хора. Въпросът е дали българските данъкоплатци
Коментари Харесай

Борисов не е съгласен системата ВАР да се изгражда с държавни пари

„ Държавата е на всички хора. Въпросът е дали българските данъкоплатци желаят да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските игрища. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а желаят да се назовават с гръмките думи президенти ". Това разяснява в отговор за БГНЕС министър председателят Бойко Борисов във връзка настояването на притежателя на Лудогорец Кирил Домусчиев системата за видеоповторения да бъде построена с държавна помощ
Домусчиев стартира концепцията си, откакто тимът му направи тъждество 1:1 с Черно море, а от управлението на " орлите " имаха искания към отсъжданията на рефера Георги Кабаков. След вчерашното съвещание на Изпълкома на БФС стана ясно, че ще бъде основана комисия с членове Кирил Домусчиев, притежателят на Славия Венцеслав Стефанов и вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, която ще търси най-бързия метод за въвеждане на ВАР.
Предложението на Домусчиев е планът да се финансира най-малко отчасти с пари от Министерството на младежта и спорта, защото огромна част от по-малките клубове няма да могат да си разрешат построяването на системата.
Системата за Видео помощник рефер (ВАР) бе въведена във всички огромни европейски шампионати в последните години, както и в Шампионската лига. ВАР бе употребен със забележителен триумф по време на Световното състезание в Русия предишното лято, където системата участваше във взимането на някои основни решения, в това число и във финала сред Франция и Хърватия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР