Държавата е изплатила дължимите суми към фирмите, които участват в

...
Държавата е изплатила дължимите суми към фирмите, които участват в
Коментари Харесай

Регионалният министър: Строителството на Лот 2 на АМ Хемус изостава, обезсмисля работата по Лот 3

Държавата е изплатила дължимите суми към компаниите, които вземат участие в строителството на новите сектори на автомагистрала " Хемус " и построяването ѝ се възобновява.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков инспектира строителството на сектор 3 - пътен възел Плевен.

Шишков уточни, че на процедура се прави втора копка за строителството на Автомагистрала " Хемус ", което към този момент е възобновено. Той сподели, че ще държи да се спазят периодите.

Третият сектор е изпълнен дотук на 45%, сектор 1 - от пътен възел Боаза до пътен възел Дерманци – на 65%. Най-бавно се строи вторият сектор – от Дерманци до пътен възел Каленика, който сега е на 10-12%.

Министърът сподели, че е безумство да се стартира строителство на сектори 1 и 3, без да е почнало строителството на сектор 2, защото автомагистралата няма по какъв начин да бъде пусната.

Той не се ангажира със периоди, в които би трябвало да бъде приключена автомагистралата до пътен възел Плевен, само че съгласно " Автомагистрали " срокът за сектор 3 е до юни 2023 година, за сектор 1 до март 2023 година, а за сектор 2 – до ноември 2024 година, което значи, че най-рано автомагистралата ще може да се пусната до п.в. Плевен в края на 2024 година

Шишков сподели още, че до края на този месец ще бъде пуснато в употреба трасето от п.в. Белокопитово до п.в. Буховци, което на процедура е приключено. За останалите сектори от 4 до 8 към момента не може да се мисли. Той към този момент е внесъл в Народното събрание текст за смяна на Закона за устройство на територията, с цел да бъде узаконено противозаконното на процедура строителство на секторите 4 и 5, което беше стартирано, само че след това спряно.

Министърът сподели, че на процедура позволение за автомагистралата има единствено до п.в. Плевен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР