Държавата е готова да инвестира в развитието на българския футбол,

...
Държавата е готова да инвестира в развитието на българския футбол,
Коментари Харесай

Държавата е готова да инвестира в детския футбол, но очаква ясна стратегия от БФС

Държавата е подготвена да влага в развиването на българския футбол, само че само посредством разпределяне на средства за детско-юношеските школи, разгласи министърът на спорта Красен Кралев. Той съобщи, че на първо време Българският футболен съюз (БФС) би трябвало да построи ясна тактика, която да бъде предпазена пред държавното управление.

По думите му след приемане на програмата страната ще държи контрола върху изразходването на средствата. В последните години страната отпуска по малко над 1 млн. лв. за детско-юношеския футбол.

" Премиерът (Бойко Борисов) няколко пъти споделя през последните месеци, че страната е подготвена да задели задоволително средства при показване на стратегия за развиване на детско-юношеския футбол. Технологията е измислена и има заделени средства ", сподели Кралев.

По думите му едвам след въвеждане на сходна тактика може да се приказва за възстановяване на резултатите на националния тим. Той се изрече сериозно за работата на клубовете с детско-юношеските тимове. " От години не се работи вярно по школите. Президентите търсят бързи резултати и мислят. че е по-евтино да вземат подготвен състезател. Това виждате къде ни докара. "

" Миналото състезание беше извънредно забавно, динамично. Много от основните неща се взеха решение в последния миг. Очаквам шампионата да е също толкоз забавно. Най-големите ми упования са в това българските клубове да залагат на свои лични фрагменти. Много млади футболисти изгряха на футболната сцена. И (Валентин) Антов, и (Иван) Турицов, и (Мартин) Минчев, и (Кристиан) Димитров от " Ботев " започнаха да се постановат, стигнаха до националния тим. Моето предпочитание е да виждаме от ден на ден български гении в представителните тимове ", сподели Кралев.

 Кралев сподели, че е щяло да бъде притеснително отстранените играчи на
© LAP.bg

Кралев сподели, че е щяло да бъде притеснително отстранените играчи на " Черно море " да стартират подготовка с тима. Въпреки това Георги Илиев и Виктор Генев бяха в националния тим

Министърът разяснява сбито случая с шестимата отстранени футболисти на " Черно море " преди решителния мач с " Лудогорец ". " Виждате, че тези играчи в този момент ги няма в тима. Притеснително щеше да е, в случай че те бяха останали ", съобщи той, макар че Георги Илиев и Виктор Генев бяха в състава на националния тим за последните два мача с Чехия и Косово.

Кралев приказва и по тематиката за построяването на нов стадион на мястото на " Българска войска ". Министерството, което е притежател на парцела, и " ЦСКА-София ", който го употребява, желаят да се построи напълно ново оборудване, само че това не се разрешава в оферти организационен проект (ПУП) на Борисовата градина.

" Мисля, че приказваме с госпожа Фандъкова (кмета на София) на един език, просто би трябвало да бъдат отразени измененията в ПУП-а. Ние не желаеме да се излиза от рамките на настоящия стадион. Това оборудване с леки реконструкции не може да бъде съживено. Но като се отстрани пистата, ще има задоволително място в сегашните рамки да се построи стадион. Това ще е безусловно задоволително да се направи ново, съвременно, европейско оборудване ", добави министърът.

 Един от плановете за нов стадион, показан от ЦСКА
© CSKA.bg

Един от плановете за нов стадион, показан от ЦСКА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР