Държавата е длъжник на българския производител, а той е притиснат

...
Държавата е длъжник на българския производител, а той е притиснат
Коментари Харесай

Румен Радев: Има редица обезпокояващи факти от проверките в търговската мрежа

Държавата е дебитор на българския производител, а той е притиснат в ъгъла, съобщи президентът на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР)

" Има редица обезпокоителни обстоятелства от инспекциите в комерсиалната мрежа ", уточни президентът Румен Радев по време на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) в президентството, съобщи Българска телеграфна агенция.

От 15 февруари Комисията за отбрана на потребителите, взаимно с Българската организация за сигурност на храните и Националната организация за приходите, стартира масирани инспекции в комерсиалната мрежа в цялата страна. Основен фокус на инспекциите ще бъдат нелоялните търговски практики в комерсиалните обекти, които могат да бъдат причина за голословно завишаване на цените на стоките. Със повишено внимание ще се следи за нарушавания при питателните артикули, оповестиха тогава от регулаторния орган.

" Това, което открива служебното държавно управление при многочислените инспекции, не е по никакъв начин радостно ", сподели още Радев. Той изясни, че следва служебното държавно управление да даде повече информация на конференция.

" Държавата е дебитор на българския производител, а той е притиснат в ъгъла ", счита президентът. " Докато неговата продукция стигне до щанда, има два-три пъти нарастване на цената, а това рефлектира и върху качеството ", уточни той. " Като страна не би трябвало да одобряваме повече това положение ", добави президентът.

" Предстои да бъде изработен уебсайт, на който ще бъдат сравнявани цените на продуктите в другите търговски обекти ", заяви преди дни служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР