Държавата дава пари за околовръстното, Общината не ще Проектът за

...
Държавата дава пари за околовръстното, Общината не ще Проектът за
Коментари Харесай

Немски инвеститор спъва проекта за Околовръстното

Държавата дава пари за околовръстното, Общината не ще

Проектът за разширение на Околовръстното шосе не е подготвен, нито има излязъл парцеларен проект за ​него. Не се знае какво се планува, по тази причина ​и не сме почнали да водим диалози със притежателите на обекти и терени там, сподели пред " Марица " кметът на Община " Родопи " Пламен Спасов. Той удостовери, че администрацията от дълго време е спряла процедурите по промяна на статута на земи наоколо до бъдещото разширение на пътя. Това станало, откакто е получено особено писмо от районното министерство, което ги съветвало да се въздържат.

Откъде тъкмо ще мине трасето, още не е ясно, приказва се за разнообразни разновидности. Според Спасов отчуждаването на терените от кръговото на Пазарджишко шосе към борсата в Първенец може да им сътвори съществени проблеми поради настояванията на хората от Коматево трасето да не минава покрай квартала, защото щяло да им бъде шумно. Администрацията може да срещне проблем с немски вложител, който е купил голям терен покрай Първенец, стана ясно през вчерашния ден.

" Смятам, че бързо ще се оправим с отчуждаването на терените зад караулката на Асеновградско шосе към Скобелева майка. Причината е, че там имаме малко отчуждавания - две-три. Едното, доколкото знам, са опитни полета на Аграрния университет, разяснява Спасов.

Премиерът обаче подсети на кметовете, че би трябвало да работят с визия за бъдещето и да отчуждават през днешния ден, в случай че желаят да строят след 10 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР