Държавата дава още 10 млн. лева на три общини в

...
Държавата дава още 10 млн. лева на три общини в
Коментари Харесай

Държавата дава още 10 млн. лв. на три общини в Карловско


Държавата дава още 10 млн. лв. на три общини в Карловско– Карлово, Калояново и Марица. Това разгласи вицепремиерът Иван Демерджиев след съвещанието на междуведомствената комисията за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

“МВР отпуска малко над 10 млн. лева на Междуведомствената комисията за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет за възобновяване на пътната мрежа в Карловско. Министерство на вътрешните работи разполага с излишък от бюджета си в размер на 34 млн. лева Днес на съвещанието са разпределени общо 31 млн. лева ", добави министърът.



Демерджиев съобщи, че общият бюджет за подкрепяне е към 80 млн. лв., само че единствено вредите от последното злополучие са 80 милиона лв..

Той добави, че би трябвало да се ускори предварителната защита, с цел да се спести огромна част от разноските по възобновяване. 20 млн. лева от остатъка на бюджета ще бъдат разходвани за очистване на други последствия.

“В тези 31 млн. лева влизат и 10 млн. лева, които ще бъдат разпределени за трите общини - Карлово получава малко над 9 млн. лева, а останалите се разпределят сред Огняново и Марица ", посочи Демерджиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР