Държавата дава 4100 лева за развитието на киокушин карате в

...
Държавата дава 4100 лева за развитието на киокушин карате в
Коментари Харесай

Спортното министерство отпусна 4100 лева за развитието на киокушин карате в Свищов

Държавата дава 4100 лв. за развиването на киокушин карате в Свищов. Финансирането е обезпечено откакто Клуб „ Академик “ за поредна година завоюва план в поддръжка на този спорт в крайдунавския град. Разработката е по стратегия на Министерство на младежта и спорта „ Спорт за децата в свободното време ” – 2018 година и е ориентиран към основаване на опция за участниците в тренировките да се допрян до спорта киокушин карате, посредством безвъзмездни занимания, практикувайки го в свободното си време за здраве и обогатяване на двигателните умения и привички, както и за прочувствено разтоварване.  karate1

Координатор на плана е сенпай Митко Божанов (първи дан – черен пояс) с подготовка „ Треньор по карате “ от НСА – „ Васил Левски “. Обучението ще се осъществя от 2 март до 30 ноември 2018 година Тренировъчните занимания ще траят един астрономически час и ще протичат в дните понеделник, сряда и петък. Начинаещите каратисти ще бъдат разпределени в 2 групи. Така завършените групи ще спортуват в интервала от 18,00 часа до 20,00 часа. Целта е да се даде опция на деца от Свищов да получат първични познания по киокушин карате и да бъдат подтиквани да продължат да учат това бойно изкуство и след привършване на дейностите по плана.

Мястото на образованието е неотдавна обновената и изцяло ремонтирана спортна зала за карате киокушин, в дребния физкултурен салон на бившето СОУ „Алеко Константинов“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР