Държавата дължи 34 милиона лева за строителството на участъците 2

...
Държавата дължи 34 милиона лева за строителството на участъците 2
Коментари Харесай

Държавата дължи 34 млн. за строителството на Хемус

Държавата дължи 34 милиона лв. за строителството на секторите 2 и 3 на автомагистрала " Хемус ". Това се разбра по време на визитата на районния министър Гроздан Караджов на пътния възел на основен път Плевен- Ловеч, с цел да инспектира градежа на сектора от Автомагистрала " Хемус ".
Там Борис Шалев от " Автомагистрали " ЕАД, началник на построяването, заяви, че до края на годината е допустимо да бъде пуснат в употреба първият сектор - от пътен възел " Боаза " до пътен възел Дерманци, както и да бъде приключен пътен възел Плевен-Ловеч. До края на 2023 година се чака да бъде приключен целият сектор от пътен възел Каленик до пътен възел Плевен.
" В момента работим с леко понижени темпове и повода е забавянето при заплащанията. Ако държим пътните майстори без работа, има заплаха да ги загубим ", сподели още Шалев. Според него съществува риск на някои места работата да спре, тъй като страната не заплаща осъществената работа при инхаус договорите.
" Държавата носи гаранции за издигнатото, само че действително е наела други компании. Единствено надзорът, ноу-хауто, знаенето по какъв начин се прави автомагистрала са в нейни ръце. Затова е доста значимо да възстановим равновесието в тази договореност. Ако изпуснем самодейността и строителите си тръгнат, може би в действителност " Хемус " ще се трансформира от една фантазия в голямо крушение ", съобщи Гроздан Караджов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР