Държавата дължи 34 милиона лева с ДДС за извършени строителни

...
Държавата дължи 34 милиона лева с ДДС за извършени строителни
Коментари Харесай

34 млн. лв. не са разплатени за извършени дейности по лот 2 и 3 на АМ Хемус

Държавата дължи 34 милиона лв. с Данък добавена стойност за осъществени строителни действия в сектори 2 и 3 при построяването на автомагистрала " Хемус ". Това стана ясно при ревизия на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов за градежа на автомагистралата, в региона на пътния възел при основен път Плевен - Ловеч, заяви Българска национална телевизия.

По време на пороверката е оповестено също, че секторът на автомагистралата от пътен възел " Боаза " до п. в. " Дерманци " и пътен възел " Плевен-Ловеч " може да бъдат приключени до края на годината, а доникъде на идната - целият сектор от п. в. " Каленик " до пътен възел Плевен.

" В момента страната строи, тя носи гаранции за издигнатото, само че действително е наела други компании. Единствено надзора, ноу-хау-то, знаенето по какъв начин се прави автомагистрала, е в ръцете на тези хора, които виждате зад мен. Затова е доста значимо да си възстановим равновесието в тази договореност, бързо да го решим този въпрос и да продължим напред. Ако допуснем да изпуснем самодейността в този момент и допуснем да се разотиват изпълнителите, може би в действителност ще стане от една голяма българска фантазия да имаме цяла автомагистрала, да стане едно голямо българско крушение ", съобщи Караджов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР