Държавата да си влезе в ролята, да прилага закона, за

...
Държавата да си влезе в ролята, да прилага закона, за
Коментари Харесай

Слави изригна! Ето какво предизвика гибелния му гняв

Държавата да си влезе в ролята, да ползва закона, с цел да не се насажда етническо напрежение - да се управлява строителството в гетата, раждането на деца от малолетни и прочие. Това приканва шоуменът Слави Трифонов, който в прочувствено изказване изрази своята позиция по проблема. Писмото му, оповестено в формалната му страница във Facebook провокира огромен интерес в обществените мрежи и за по-малко от 24 часа беше споделено над 500 пъти. Ето и какво написа Слави Трифонов:
Покрай случая с пребития командос в село Войводиново – не ви ли се коства, че всички ние претърпяваме дежа вю? И никой не търси аргументите за казуса, а се пробва с разрешаването на съответния проблем да си завоюва още време. А време защо? Тотално да се разпаднем? На политици и народ. Кметове, жители и селяни. Българи, турци и роми. Бедни и богати. И да създадем песента “Нема такава държава” химн.
А истината е следната - дано да употребявам съответния случай с пребития командос за мотив и да си кажем непосредствено в очите: Тоя кмет на Войводиново, като са го назначили за кмет, знаел ли е, че там ромите строят нелегално и има противозаконни къщи? Знаел е. Може ли да си кмет на село и да не знаеш кои къщи са законни и кои не? Че тогава за какво изобщо си кмет? И като е знаел - за какво не ги е съборил авансово, ами чака да претрепят някого и чак тогава да се задейства? Ами тока? Гледам през вчерашния ден по Новините – ревизират от Енерго-то и споделят: „ Токът е легален “. Че по какъв начин е легален токът, като е противозаконна къщата?
Я да си помислим в този момент – дали е по този начин единствено във Войводиново? Навсякъде по селата и градовете, в това число и тук в София, по неизвестно какви аргументи циганският етнос си строи, където си желае и както си желае, и всички общински и държавни служби се вършат на луди. А българският етнос и една противозаконна тухла да постави и се появяват хиляди държавни чиновници и незабавно ползват закона. Е, докога, бе?
Всъщност, законът не се съблюдава от страна на ромите, освен по отношение на противозаконното строителство. Ще ви дам още един образец – първото бебе на 2019 година е на една ромка, която е дете, тъй като е на 15 години. А това й е второто дете. Значи нито има обществени служби, нито има хора, които съблюдават закона – сексът с малолетни е престъпно закононарушение. Върховенството на закона е най-важното.
Нямате ли възприятието, че страната и общините безусловно не си правят работата, а ни оставят да се избием между тях – българи и роми, а те ни гледат от горната страна като богоизбрани. Те чакат следващия кървясъл спор, с цел да дават изявленията за етническа приемливост и европейска просвета.
Уважаеми кметове, уважаеми депутати, уважаемо държавно управление, вие сте първите, които би трябвало да спазвате закона, с цел да давате образец на всички останали. И в случай че не го извършите, а към този момент е извънредно време да го извършите, скоро няма да има кого да управлявате и ще изчезнете дружно с всички нас.
Искам да кажа нещо непосредствено на кметовете. Нали вие сте отпред на локалната власт? Хайде в този момент, не чакайте да се случи следващият конфликт сред българи и роми, не чакайте да се избием взаимно, а в случай че обичате започвайте да прилагате закона поравно към всички жители. Хайде в този момент - ангажирайте багери, трактори и тежка техника, знаете кои са противозаконните постройки, хайде в този момент започвайте да ги бутате.
Няма значение българин ли си, турчин ли си, ром ли си, англичанин ли си, занзибарец ли си. Строиш ли нелегално – кметът ще приложи закона и незабавно ще ти бутне противозаконната сграда. Хайде, уважаеми кметове – време да се вземете в ръце и да започнете да си вършите работата, за която сте определени – да прилагате закона. Хайде, три - четири…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР