Държавата да помага на производителите да имат директен достъп до

...
Държавата да помага на производителите да имат директен достъп до
Коментари Харесай

В помощ на производителите за директен достъп до търговските вериги

Държавата да оказва помощ на производителите да имат пряк достъп до комерсиалните вериги. Това беше разисквано на среща с търговци, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Това е методът да се избегне посредничеството на доста прекупвачи, което нормално оскъпява цената на продуктите. Освен това по този начин хората, които създават плодове, зеленчуци и месо у нас, ще бъдат сложени в по-конкурентна среда.  

„ Не е загадка за вас, че главен проблем, изключително на дребните производители, е точно това, че те създават качествено и в следствие имат проблем със самата реализация. Ходили сме дружно на тържищата, където тези прелестни домати отвъд се оферират в кашони от банани и без значение, че те са прелестни нито могат да вземат цена, нито могат да бъдат препоръчани на пазара. Това дава една опция не прекупвачите да идват и да печелят за сметка на производителите, а да могат те непосредствено да оферират производител - маркет, че да може непосредствено да отиват при крайните консуматори ”, съобщи земеделският министър Румен Порожанов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР