Държавата би могла да продава евтино гориво, но едва ли

...
Държавата би могла да продава евтино гориво, но едва ли
Коментари Харесай

Държавата би могла да продава евтино гориво, но едва ли ще печели, смята Трайчо Трайков

Държавата би могла да продава на ниска цена гориво, само че надали ще печели от това. Влизането й на пазара на горивата е друго от това тя да прави надзор. С тези думи в ефира на bTV някогашният министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков разяснява желанието на страната да построи " Държавна петролна компания ". 

Той изясни, че страната може да бъде мощна посредством антимонополния орган – Комисията за защита на конкуренцията, който да демонстрира, че разпоредбите се съблюдават. " Комисия за защита на конкуренцията постоянно е серпантина на 1 мм преди да потвърди картела. Те вършат верния разбор за собствеността и данъчните хранилища. Вместо да ги санкционират с 10% от оборота, те ги задължиха да не си разгласяват цените на едро на уеб страницата ", разяснява той. 

По думите му, страната продължава да наподобява слаба в това да наложи спазването на пазарните правила и почтени цени. 

" Ако Комисия за защита на конкуренцията не се оправя, идната стъпка на страната е да се намеси в данъчните хранилища. Целта е цените, на които складовете дават достъп и таксуват ползвателите, да бъдат следени от държавен регулатор (подобно на КЕВР). Не е неприятно да има данъчни хранилища, които са под контрола на страната. Но не е несъмнено, че държавта ще е най-хубавият състезател на пазара и ще притегли клиенти и ще печели от активността си “, добави някогашният стопански министър. Според него в случай че страната се научи да бъде добър търговец, то ще се построи конкуренция на пазара с горивата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР