Държавата България, продала на безценица по времето на Костов само

...
Държавата България, продала на безценица по времето на Костов само
Коментари Харесай

Г-н премиер, използвайте я тази златна акция в ЛУКойл, не се молете на руснаците

Държавата България, продала на безценица по времето на Костов единствено за 105 млн. $ Нефтохим на Лукойл – 30 пъти по-евтино, в сравнение с бе приватизирана по-малка румънска рафинерия от ОМВ , официално има златна акция в комбината на монополиста на петролния ни пазар. Но към този момент 23 години не я употребява. С нея би могла да блокира неодобрявани от нея решения или да постанова положителни за българите. Престъпление е, че не го прави.

Интересно е, че към момента неин владетел е зам.-министъра Първанов от кабинета Борисов 3, който сякаш беше подал оставка още преди 3 година като един от главните фигуранти по абсурда Апартаментгейт . 19 минути е писал по тематиката и може да бъде забелязано на 19min.bg.

Въпросът е, министър председателят Петков да наложи потреблението на тази златна акция, вместо да насочва молби и заклинания към Лукойл , освен това с голямо забавяне, а не отрано, както го призоваваме към този момент 3 месеца, а преди този момент – лятото, когато беше стопански, тоест отраслов министър. И да не слуша безпредметни и заблуждаващи пояснения, сметките са елементарни и ясни.

Проблемът с цените на горивата и изключително на дизела не е болен единствено за над 3,5 млн. български водачи. Всичките 6,5 млн. българи страдат, тъй като въпросните цени незабавно, както виждаме – даже изпреварващо се калкулират в цените на всички артикули и услуги.

На глупавия мотив, че бензинджиите заплащат някакъв Данък добавена стойност и данък – а какъв брой ли стотин милиарда крият годишно, които при скока на цените порастват по число, което пък прави преизпълнение на бюджета, също има какво да се отговори. Много е просто – в случай че повече хора могат да употребяват возилата си и градския и междуградския превоз не е в прощален спазъм, в случай че повече хора пазарят повече артикули и услуги, приходите в хазната в действителност ще бъдат доста повече от екстензивното пълнене с машинация в този момент. Не е комплицирана сметка.

Радостина Тонева

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР