Държава, в която последните 20 години цените на жилищата непрекъснато

...
Държава, в която последните 20 години цените на жилищата непрекъснато
Коментари Харесай

Швеция: Средни наемни нива на жилище 1000 USD

Държава, в която последните 20 години цените на жилищата непрестанно порастват, към този момент доближи междинни месечни наемни равнища при този тип парцели от 1000 USD. За 2017-а повишаването е в границите на 6%, регистрират шведските анализатори.

За предходната година единствено в един от известните в Швеция уеб сайтове за отдаване чартърен на парцели – Blocket, са се оферирали 67 000 жилища. Въпреки, че предлагането регистрира растеж, рентата също се е повишила.

„ В края на 2017 година се видя общо закъснение на пазара на недвижими парцели, което докара до увеличение на наемите. Средно от началото на годината те са към 1000 USD”, разясняват анализатори от Blocket.

Най-силно е предлагането в столицата Стокхолм. Ръст от 4% при наемните равнища е регистриран през 2017-а при жилищата с една спалня, а при тези с две покачването е 5%. С близо 30% по-евтино може да се наеме жилище в Гьотеборг. Средният месечен наем там е 700 USD. Рентата за апартамент с една спалня регистрира растеж от 9%, а с две – 13%. В Малмьо приблизително против 600 USD може да се наеме жилище за месец.

Дефицитът на жилища в Швеция се преглежда към този момент като общонационален проблем. От общо 290 обитаеми места 255 изпитват дефицит на жилища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР