Държава членка може да принуди Фейсбук да изтрие съобщения, снимки

...
Държава членка може да принуди Фейсбук да изтрие съобщения, снимки
Коментари Харесай

Държава членка може да нареди на Фейсбук да изтрие съдържание, постанови евросъдът

Държава членка може да принуди " Facebook " да изтрие известия, фотоси и видеоматериали и да ограничи достъпа до този материал на световно равнище. Това постанови Съдът на Европейския съюз, написа " Ню Йорк таймс ".

Решението ще окаже въздействие върху това дали страните могат да разширят използването на възбраната отвън границите им .
 Евросъдът ограничи „ правото да бъдеш забравен” единствено до Европа
Евросъдът ограничи „ правото да бъдеш пропуснат ” единствено до Европа

Според съда " правото да бъдеш пропуснат " " не е безусловно право "

Съдебното решение е по отношение на искане на някогашен австрийски политик към " Facebook " да отстрани презрителни мнения за нея , които са били оповестени на персонален профил, както и сходни известия на други профили. Ева Главишниг, някогашен водач на Зелената партия на Австрия, твърди, че " Facebook " би трябвало да изтрие материала в страната и да ограничи достъпа до него в международен мащаб.

Решението е удар за огромна интернет платформа като " Facebook " , тъй като би трябвало да поеме по-голяма отговорност при следенето за наличие, което се дефинира като нелегално.

Случаят е наблюдаван деликатно, тъй като може да окаже въздействие върху регулирането на интернет наличие . Съдебното решение акцентира усложненията да се основат единни стандарти за ръководство в интернет и използването им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР