Дария Трепова, обвинена в убийството на известен руски военен блогър,

...
Дария Трепова, обвинена в убийството на известен руски военен блогър,
Коментари Харесай

Заподозряната за убийството на Владлен Татарски: Безумно съжалявам

Дария Трепова, упрекната в убийството на прочут съветски боен блогър, съобщи, че " безумно съжалява " за това, че е доставила бомбата, която го умъртви, и че не е знаела какво има в статуетката, която му е предала в кафене в Санкт Петербург преди месец, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
В момента Трепова е арестувана в Москва за тероризъм, като е упрекната в съдействие с украинските специфични служби за убийството на Максим Фомин - създател на известен боен блог, пишещ под псевдонима Владлен Татарски.

" От всичко най-вече желая да умра ", сподели 26-годишната Трепова за съветската онлайн платформа " Ротонда ", която разгласява фрагменти от изявлението ѝ в интернет. " Превъртам събитията още веднъж и още веднъж в главата си… Защо просто повярвах, че в пакета, който ме помолиха да предам, няма нищо рисково? ", е представена да споделя тя. " Най-непоносимото е, че с моите ръце убиха човек и осакатиха десетки. Винаги съм била срещу насилието ", добави тя.

Трепова не споделя кой я е помолил да връчи пратката на блогъра - статуетка, в която са били скрити експлозиви - по време на среща на Татарски с поддръжници на съветските военни дейности. След оцеляването ѝ във гърмежа, тя сподели, че в пандиза си е написала писмо, с цел да се убеди, че не би трябвало да лишава живота си, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Безумно скърбя за това, което се случи ", сподели Трепова. " Моля се за здравето на оживелите и ще се опитам да провеждам събиране на средства, с цел да оказа помощ на потърпевшите от нещастието да се възстановят ", добави тя.

Трепова се намира в арест в Лефортово, в който постоянно биват арестувани хора, обвинени в шпионаж и други тежки закононарушения. Тя сподели, че е била посетена три или четири пъти от следователи, само че към момента няма право да се срещне с юрист.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР