Дарителството е спойка между различни социални слоеве, израз на надежда

...
Дарителството е спойка между различни социални слоеве, израз на надежда
Коментари Харесай

Румен Радев: Дарителството е критерий за цивилизованост

Дарителството е заварка сред разнообразни обществени пластове, израз на вяра за бъдещето, за просперитета на една нация.

Това сподели президентът Румен Радев, който е хазаин през днешния ден на церемонията по връчването на дванадесетите годишни награди "Най-голям корпоративен донор ", представен от Българска телеграфна агенция.

Дарителството има дълбоки обичаи у нас. Българинът е донор по дух и по съвест, сподели президентът на церемонията.

Президентът добави, че могат да бъдат посочени доста образци за хора с разнообразни специалности, обществено състояние и обучение, само че обединени от обща идея, завещали на България читалища, учебни заведения, университети, лечебни заведения, библиотеки.

Днес в динамичното ни и забързано време ние имаме потребност да се обръщаме към този доблестен жест на дарителството, тъй като то не е просто акт на даване на материални и финансови средства, а нещо доста по-голямо, сподели Радев.

Радвам се, че през днешния ден тук са събрани хора, които стоят твърдо зад тези полезности, и които работят интензивно за образуването на дарителската среда в България. Благодаря ви за вашия избор да развивате културата на корпоративната обществена отговорност, сподели президентът пред присъстващите.

Румен Радев уточни, че за него е изключително радостно и значимо, че довечера тук са възпитаници и учители от просветителната стратегия на Българския дарителски конгрес
"Научи се да даряваш ". Знаем какъв брой е значимо младежите да осъзнават тези полезности и да следват модела на държание за дарителство. Защото не е значимо единствено да предоставяш финансови средства, въпросът е на просвета за даряване, означи президентът, който поздрави всички компании и фондации, които вземат участие в тази стратегия с лектори. Защото, по думите на президента, персоналният образец в построяването на подобен модел на държание е от изключителна значимост.

Президентът Радев сподели, че, знаейки какъв брой е значимо да изграждаш младежи с такава настройка - които да подаряват средства, време и хрумвания, е решил да отличи с почетна грамота просветителната стратегия на БДФ "Научи се да даряваш ". Грамотата беше призната от шефа на дарителския конгрес Красимира Величкова.

Благодаря ви за това, че отваряте вратите на администрацията на президентската институция и продължавате традицията донорите да получават самопризнание от най-висока естрада, сподели Величкова. Целта ни е премиите да изградят критерии и механизми за това по какъв начин бизнесът да влага свястно, дейно и потребно за обществото, посочи тя.

Връчените през днешния ден награди са в разнообразни категории, измежду които "Най-голям размер нефинансови дарения ", "Най-голям размер финансови дарения ", "Най-щедър донор ", "Най-добра дарителска стратегия ", "Най-устойчива дарителска стратегия " и други

Конкурсът на БДФ отличава фирмите в страната, които стабилно и транспарантно поддържат значими за обществото начинания и дела. Тази година церемонията слага акцент върху благотворителната поддръжка за планове, свързани с образованието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР