Дарителска кампания за набиране на средства за изграждане на нов

...
Дарителска кампания за набиране на средства за изграждане на нов
Коментари Харесай

Дядо Коледа раздаде подаръци в двете детски клиники на УМБАЛ Свети Георги“

Дарителска акция за набиране на средства за създаване на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс започва в УМБАЛ " Свети Георги “ - Пловдив. Началото й бе оповестено през днешния ден, 18 декември, по време на Празника на донорите, оповестиха от лечебното заведение.

Той се отбелязва за пета поредна година в Клиниката по педиатрия и генетични болести на УМБАЛ " Свети Георги “ – Пловдив. Тази година неговото мото е " Пациентите за нас “. Празникът стартира с доклад за активността през 2018 година от ръководителя на клиничното звено проф. доктор Иван Иванов. Той означи, че броят на приетите в болница пациенти е бил над 5800, като се отбелязва възходяща компликация на случаите, които се лекуват.

Водещи на тържеството бяха пациенти на клиниката, а в празничната стратегия се включиха дребните реализатори от НУМТИ " Добрин Петков “ - Пловдив. Сертификати за дарения получиха СУ " Св. св. Кирил и Методий ", госпожа Милена Борисова, господин Иван Иванов, учениците от НУ " Петко Р. Славейков " - гр. Пловдив, госпожа Радка Чернева, госпожа Елизабет Дончева, Айгер инженеринг ООД, Регионална занаятчийска камара - Пловдив, госпожа Павлина Гегова, доктор Гюрай Ходжев, XI-e клас на Френска езикова гимназия " Антоан дьо Сент-Екзюпери “, госпожа Велислава Костадинова с куче Мадам Фльор Де Мон Шмитфилд Беар, уредниците на самодейността " Моето сърце е съпричастно, what about yours ", авиобаза " Граф Игнатиево ", госпожа Милена Каменова, госпожа Атанаска Бъклева и група от затвор Пловдив, доктор Стефка Пейчева, ОУ " Екзарх Антим I - Пловдив, " М Табако “ ООД, " Атаро клима “ ЕООД, господин Станимир Марианов Арнаудов, госпожа Горица Кишкилова, господин Иван Савеков, господин Теодор Чочков.

Голямата вест на тазгодишното тържество бе оповестяването на дарителската акция " Най-доброто за нашите деца и онкохематологични пациенти “. Чрез нея ще се набират средства за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ " Свети Георги “. Той ще бъде предопределен за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология. Всеки искащ може да подари като изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. За клиенти на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лева, за консуматори на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лева с Данък добавена стойност. За абонаментни дарения и други способи за даряване посетете www.dmsbg.com. Вече има основана сметка, на която да се събират дарения: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66.

Коледно празненство за дребните си пациенти провежда също и Клиниката по детска хирургия. Подаръци за децата бяха обезпечили " Атаро клима “ и възпитаници от Националната комерсиална гимназия в Пловдив. В ролята на Дядо Коледа се превъплъти студент от Медицински университет - Пловдив, който раздаде и подаръците. Белобрадият дъртак и останалите участници в празничната стратегия бяха представители на Асоциацията на студентите медици в МУ-Пловдив. В празненството се включиха също членове на Националния алианс за работа с доброволци и ученици на Музикалното учебно заведение НУМТИ " Добрин Петков “ – Пловдив. Ръководството на УМБАЛ " Свети Георги “ подари на дребните пациенти торта с тематична декорация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР