Дарителска кампания Първа помощ за първа линия стартира ръководството на

...
Дарителска кампания Първа помощ за първа линия стартира ръководството на
Коментари Харесай

УМБАЛ Свети Георги обяви дарителска кампания за медиците на първа линия

Дарителска акция " Първа помощ за първа линия " започва управлението на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив. Събраните средства ще бъдат за подпомагането на лекари и медицински сестри от Ковид-отделението към Инфекциозната клиника. Целта е да се обезпечи спомагателен финансов тласък на чиновниците, които поемат най-тежките наряди, оповестиха от УМБАЛ " Свети Георги " ЕАД - Пловдив.

Даренията ще бъде разпределяни всеки месец сред работещите в средата с COVID-19 като в допълнение материално заплащане за повишение на мотивацията и компенсиране на дългите часове работа и риска от заразяване при лекуването и грижите за болните, изискващи непосреден контакт и оптималната отдаденост.

С лавинообразно възходящия брой на пациенти с COVID-19 в последните дни, сме изправени и пред наближаваща рецесия от липса на медицински личен състав, свръхизтощение и демотивация на опитните лекари и медицински експерти, споделят от най- огромното лечебно заведение у нас. От болничното заведение напомнят, че в Инфекциозната клиника се лекуват и най- тежките случаи като разкритите 6 интензивни кревати са съвсем от самото начало заети от пациенти, които се нуждаят от дихателна реанимация. В момента наряди по график в нея дават и лекари от други здравни заведения в града.

Дарение в поддръжка на акцията може да се направи на следната банкова сметка на лечебното заведение: IBAN: BG 25SOMB91301011684105
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР