Дарителска акция за малчуганите от забавачницата в плевенското село Дисевица

...
Дарителска акция за малчуганите от забавачницата в плевенското село Дисевица
Коментари Харесай

Дарителска кампания за деца от плевенско село предизвика огромен отклик

Дарителска акция за малчуганите от забавачницата в плевенското село Дисевица събра доста повече облекла, обувки и играчки, в сравнение с са нужни. Излишъкът ще бъде разпределен за други деца в потребност, заяви ръководителят на Националното съдружие на сираците в България Слави Михайлов. Той бе главният уредник на акцията.
Идеята за набиране на даренията се родила при посещаване на Михайлов в детска градина „ Вит “ в Дисевица на коледно празненство в края на предходната година. Той видял, че малчуганите са облечени в износени дрешки и носят остарели обувчици и призовал посредством медиите който може да изпрати за децата от Дисевица облекла и обувки. На апела му се отзовали стотици български фамилии от страната и чужбина. Даренията се оказали толкоз доста, че пространствата в селското кметство и в склада на градината се напълнили.
Пак по самодейност на Сдружението на сираците в Община Плевен се е провела среща, в която са взели участие двама зам.-кметове на регионалния град - Милен Яков и Стефан Милев, и кметове на плевенски села. На нея е взето решение останалите получени дарения да бъдат пренасочени към други нуждаещи се деца. Кметовете на селата ще изготвят описи на възможните получатели. В случай, че и след разпределението останат още дрешки и обувки, те ще бъдат дарени на деца от Плевен, оповестиха от общинската администрация.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР