Дарители предлагат да поемат две години издръжката на отнетото бебе

...
Дарители предлагат да поемат две години издръжката на отнетото бебе
Коментари Харесай

Дарители спасяват бебе, отнето от майка си

Дарители оферират да поемат две години издръжката на отнетото бебе от Арда. Това заяви юриста на майката на бебето Петър Николов на съвещание в Районния съд в Смолян. Магистратите нищиха в продължение на два часа при закрити порти административната мярка за настаняването на бебето в приемно семейство.

Случаят за отнетото новородено от майка му разбуни обществените мрежи при започване на т.г. Тогава 26-годишната Симона от смолянското село Арда се оплака пред медиите, че обществените служби са й взели момченцето от болничното заведение и са го настанили в приемно семейство.

Решението на съда по проблема се чака на 15 февруари и то ще предстои на неотложно осъществяване. " Няма нови доказателства и претенции и делото бе оповестено за решение. Майката е изслушана, изслушан е обществен служащ, разпихатме очевидци. Детето е добре, сега се поставят доста положителни грижи за него. То е в приемно семейство, настанено е по административен ред. Майката реализира срещи с детето, с цел да не се прекъсва прочувствения контакт. Срещите се организират в дирекция " Социално подкрепяне " - Смолян.

Майката е безапелационна, че желае детето да бъде върнато при нея. Събраха се доказателства, че има възстановяване в битовите условия. Не това е водещото, несъмнено. Но се работи и със самата майка - чисто прочувствено и за възстановяване на уменията й по стратегия, която е препоръчана от дирекция " Социално подкрепяне ". Социалният служащ изрази мнение, че майката към този момент се оправя по-добре прочувствено и усъвършенства уменията си. Така че се работи в тази тенденция - тя да може да поеме детето ", сподели арбитър Райна Русева Русева. Тя разясни, че административното настаняване е със период от 6 месеца, от който действително остават към 4 месеца.

Но майката желае бебето да й бъде върнато неотложно. Адвокатът направи искане, в случай че съдът въпреки всичко реши бебето да бъде настанено в приемно семейство, срокът за това да бъде още по-кратък. По делото майката бе защитавана безвъмездно от Петър Николов от Адвокатска гилдия - Варна. В съда дойде и Петър Низамов в качеството си на ръководител на Българския юридически комитет в отбрана на жителите с правни средства.

Пред медиите юрист Петър Николов съобщи, че са защитили правотата на Симона в правосъдната зала и се надяват решението на съда да е в нейна изгода. " Доказахме, че Симона е един естествен, елементарен човек, че фамилията желае да се грижи за детето и има всички условия основани за неговото развъждане. Така че няма никакъв риск за бебето. Отделно от това страната ще продължи да следи посредством своите органи дали в действителност детето е в сигурност, дали е в положителни условия. Симона от самото начало оказва подпомагане на всички органи, те са направили съответните инспекции и считам, че няма някаква причина по закон детето да бъде отвън фамилията на този стадий ", сподели Николов. Той съобщи, че на срещите със обществените служащи Симона доказвала майчинския си инстинкт, а изискванията в къщата на фамилията в село Арда са станали по-добри и е чисто и подредено.

" Към актуалният миг в действителност даже обществените служащи считат, че всичко ще бъде наред. Остава в този момент да забележим какво ще реши съда, официално се поддържа молбата за настаняване в приемно семейство. Сами приемете, че това дете е бебе сега, то има потребност от майка си, тъй като би трябвало да изградят нужната връзка за това. Всяка естествена жена няма привички преди да роди първото си дете, тъй като те се основават след раждането. Всички, които имаме деца, знаем това и всяка жена, която е родила дете, знае това. Много други фамилии са на мястото на Симона и не би трябвало на всички тях да им лишаваме децата, би трябвало да ги поддържаме - ние, вие, хората, страната. В днешно време е доста мъчно да се резервира едно семейство.

И една жена, която няма кой да я отбрани, в един миг може да се откаже, тъй като е доста мъчно да си откри юрист, донори. Много хора не съумяват да го създадат. Фактът, че Симона е потърсила тази помощ, демонстрира нейното мощно предпочитание да се бори. Какъв по-голям наставнически потенциал от това да направиш невъзможното, с цел да върнеш детето си. Да наемеш юрист от Варна, хора от целия свят - българи й изпращат пожелания и дарения. На нас ни писаха ужасно доста хора с молба да се заемем с този случай от целия свят, българи от Америка. От София ни предлагаха жилище за тях в столицата. Има хора, които оферират прехрана за детето в идващите две години.

Това е значимото, а не да се приказва по клюки, по сигнали, тъй като това доста вреди. Симона е жертва навръх това, на отрицателно отношение, предръсъдъци, които в съда не могат да се потвърдят. Тези, които ровят всеки ден по кофите имат потребност от приемни фамилии. А Симона и фамилията й са сплотени, задружени, положителни хора, изучени, какъв е казуса с тях. Каква е гаранцията, че на следващия ден някой може да напише донос против мен и против вас. За това би трябвало грижата да е съответна и да се ползва закона. За да се настани дете в приемно семейство би трябвало да дава отговор на 10 ограничения, които би трябвало да се приложат - грижа в фамилията, по-късно да се предложи детето на близки и родственици да го гледат и в случай че те не желаят чак тогава да се настани в приемно семейство.

А в тази ситуация детето е родено в болница, майката съответно е отишла там да роди и те й го взимат, тъй като се държала необичайно. Хората имат следродилни депресии, това не може да бъде причина някой да ти вземе детето. Изнесеното в отчета на обществените не се потвърди в правосъдна зала ", разяснява Николов. От отбраната доведоха на съвещанието петима очевидци, от които две съученички, с които Симона учила пет години в гимназия в Смолян. След съвещанието майката съобщи, че към този момент е по-спокойна и се надява скоро да си вземе бебето у дома.

" Виждах детето, вървях на срещи, добре е, наддава, храни се. При нас се усъвършенстваха изискванията. Нищо не ни липсва, всичко за бебето имаме ", съобщи Симона.

" Намесваме се, тъй като това е една от главните цели на нашата организация, да не се прави геноцид по отношение на българския народ. При такава демографска рецесия, вместо да се предизвиква раждаемостта, се лишават децата на българки, които така и така не раждат. Специално за мен патриотизма съставлява не ненавист към останалите от други етноси и раси, а обич към нашите хора ", разяснява пред публицистите Петър Низамов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР