Дарители и Община Бургас осигуриха кислородни концентратори - апарати за

...
Дарители и Община Бургас осигуриха кислородни концентратори - апарати за
Коментари Харесай

В Бургас дариха 6 апарата за лечение с кислород за болни от COVID-19

Дарители и Община Бургас осигуриха кислородни концентратори - апарати за лекуване с О2, на заболели от COVID-19. 6 апарата бяха доставени в болничното заведение и към този момент се употребяват в новоразкритите Коронавирус звена.

Кислородните концентратори извличат О2 от въздуха, не е нужно да се включват към апаратура, мобилни са и могат да се употребяват от доста пациенти. Те подкрепят дишането при пациенти с дихателна непълнота, оповестяват от общината.

Част от концентраторите са закупени със средства на Община Бургас, други са от донори - инж. Иван Кузманов, както и бургаски стоматолози. Фирма " Адапт ", от която са купени машините, подари 5 пулсоксиметъра.

Те служат за премерване на сатурация - равнището на засищане на О2 в кръвта.

Сатурацията демонстрира дали белият дроб работи с цялостния си потенциал и има ли потребност от в допълнение кислородно лекуване.

В момента в целия лечебен корпус на УМБАЛ Бургас, където са новоразкритите Коронавирус отделения, се прекарва нова кислородна апаратура, чието създаване и материали са обезпечени както от донори, по този начин и от личните средства на болничното заведение.

Отделенията, които до момента се обитаваха там, не използваха О2 в нормалната си активност и по тази причина инсталацията в този корпус е единствено частична. Сега тя ще обхване всички Коронавирус звена.

Изграждането е на заключителен стадий и когато се пусне, кислородните маски на пациентите ще се включват непосредствено към изводите в стената. Дотогава болничното заведение ще обезпечава кислородолечението с мобилна инсталация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР